Breaking news

INCREDIBIL | Marian Drăgulescu, împiedicat de FRG, să câștige o medalie olimpică la Londra

Cel mai valoros și medaliat gimnast român din toate timpurile, Marian Drăgulescu este lăsat acasă de FRG, pe motive subiective decât obiecive. Drăgulescu susține că la ultimul test a evoluat foarte bine și că merita să facă deplasarea la Londra.

Federația Română de Gimnastică(FRG), văduvește țara de o medalie sigură la Olimpiadă. Oficialii FRG au ”stabilit” că Marian Drăgulescu nu evoluează bine pe aparate din cauza unei accidentări și drept urmare nu l-au inclus în lotul pentru Olimpiada de la Londra.

Gimnastul îi contrazice și spune că exercițiile prezentate de el în testul final sunt de finală olimpică și că echipa nu avea decât de câștigat dacă evolua în concurs.

Până acum, pe plan mondial am fost singurul din echipă care a reuşit să urce pe prima treaptă, şi au fost şi ei la concursurile la care am participat. Şi la ultimele campionate mondiale am fost singurul din lot care s-a calificat în finalele de la sol şi sărituri cu primele note din concurs. Erau şanse uriaşe să iau o medalie la Olimpiadă cu exerciţiile pe care le am. Îmi pare rău că li s-a dat satisfacţie celor care se temeau de mine la sol şi sărituri, vorbesc de sportivii străini, de şansa pe care România a ratat-o singură eliminându-mă din lot. Ca românii… ne tăiem singuri craca de sub picioare, asta nu pot să înţeleg! Eu pentru asta m-am întors în gimnastică în 2009, să merg la Olimpiadă”, a mai spus medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena”, a declarat Drăgulescu pentru ziarul Ring.

Corina, soția lui Marian Drăgulescu, a filmat exercițiul acestuia de la sol din cadrul testului final și l-a postat pe facebook. În filmuleț se poate vedea că evoluția lui Drăgulescu nu este deloc rea și că merita să fie selectat în echipa olimpică.

Din câte se vede în aceste filmuleţe, solurile prezentate de mine arată că am ajuns la o formă bună. Exerciţiile mele de la sol sunt de finală olimpică şi le-am prezentat după ce am lucrat la ele doar o lună şi jumătate, pentru că accidentarea nu mi-a permis mai mult. Eu cred că, pe lângă faptul că ajutam echipa cu o notă bună, aveam şanse foarte mari să iau o medalie şi la acest aparat. La sărituri aş fi participat doar la echipe şi cred că aş fi contribuit cu o notă de plecare mare. Echipa nu avea nimic de pierdut dacă eram alături de ea. Plus exerciţiul la bară pentru echipă, pe care l-am executat fără greşeli”, a mai spus Marian.

Și ca un ultim strigăt, Marian Drăgulescu a declarat pentru ProSport că face apel la Antonescu și Ponta să îl ajute să facă o comisie specială care să analizeze cu atenție exercițiile lui și să-l selecteze pentru Londra.

Sunt dezamãgit, mai ales pentru că am o şansă reală la sol. Exerciţiile pe care le-am prezentat în continuare sunt exerciţii de top, de prima treaptă a podiumului. Mi se pare nedrept pentru că mi se ia o şansă nu numai mie, românilor, de a lua încă o medalie. Fac un apel public către cei care pot să schimbe lucrurile, să se uite la exerciţiile pe care le-am postat pe internet. Vreau să urmărească toată lumea exerciţiile, să vadă dacă am şanse. Fac un apel la domnul prim-ministru Victor Ponta, ştiu că este un fan al sportului, la domnul preşedinte interimar Crin Antonescu, care poate să se uite un pic la ce s-a întâmplat zilele astea, la doamna Andronescu, la doamna Tocală, la COSR, să se facă o comisie, să se uite la munca mea, la exerciţiile prezentate şi să se ia o hotărâre în acest sens”, a spus Drăgulescu la prosport.ro.

Este de ne înțeles decizia FRG cu privire la Marian Drăgulescu ținând cont de faptul că este gimnastul care a adus cele mai multe medalii pentru România. Luptele de culise se pare că sunt mai importante decât cele pentru o medalie.

Este inadmisibil să lași acasă cel mai titrat gimnast român din toate timpurile, în condițiile în  care acesta spune că este pregătit să facă o figură foarte bună la Olimpiada de la Londra, ultima la care mai putea participa.

>