Breaking news

Incredibil dar adevărat: Udrea a pierdut colegiul dar ajunge deputat

Elena Udrea va ajunge în Camera Deputaților deși a pierdut colegiul 4 din Roman unde a candidat. Și asta pentru că Liviu Brătescu, candidat USL, nu a reușit să închidă colegiul.

Legea aberantă privind alegerea senatorilor și deputaților, face ca un candidat clasat pe primul loc într-un colegiu dar care nu ia 50+% din totalul voturilor exprimate, să nu intre în parlament. În timp ce candidatul clasat pe locul doi sau trei să facă parte din legislativ.

Așa se întâmplă și în cazul lui Liviu Brătescu care a acumulat 13.000 de voturi în colegiul 4 din Roman, în timp ce Elena Udrea a acumulat aproximativ 12.000 de voturi și astfel intră în parlament în locul candidatului USL.

După ora 00.00, Elena Udrea a ținut o conferință de presă în care și-a proclamat cu nesimțire victoria deși singură a recunoscut că a ajuns în Camera Deputaților de pe locul doi.

Udrea a recunoscut că fără ajutorul primarului din Roman și al lui Gheorghe Ștefan de la Piatra Neamț nu ar fi reușit să câștige.

Cum este posibil oare circa 12.000 de romașcani să o voteze pe Elena Udrea, cea plină de poșete a căror valoare este cât o garsonieră?!

 

>