Breaking news

Incredibil! Băsescu spune că nu e nevoie de stare de urgență în zonele sinistrate

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat luni, că nu se impune decretarea stării de urgență în județele Vrancea și Buzău și că solicitarea lui Victor Ponta în acest sens este o capcană.

În timp ce 54 de localități sunt izolate de mai bine de 10 zile în județele Vrancea și Buzău și oamenii mor în propriile case fiind blocați de nămeți, Băsescu spune că nu se impune decretarea stării de urgență pentru că nici legea nu presupune așa ceva.

Băsescu a spus că solicitarea care i-a fost adresată public de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Vasile Mocanu, şi preşedintele PSD, Victor Ponta, referitoare la instituirea stării de urgenţă “ori s-a vrut o capcană în care preşedintele să se repeadă”, “ori este vorba de necunoaşterea legii”.

“Nici Constituţia, nici legea nu se referă la o situaţie de viscol care afectează parţial teritoriul ţării şi nici la situaţii de iarnă. Pentru aceasta, sunt celelalte situaţii care trebuie gestionate la nivel judeţean şi al ministerelor. Nu pot decât să apreciez că ori s-a vrut o capcană în care preşedintele să se repeadă cu instituirea stării de urgenţă, ceea ce înseamnă că ar fi fost preluate de militari conducerile administraţiilor locale şi să se conducă prin ordonanţe militară, ori este vorba de necunoaşterea legii”, a spus preşedintele Băsescu.

 

>