Breaking news

Incredibil. Amendați de jandarmi pentru că au strigat ”Jos Băsescu”

Jandarmii au amendat majoritatea protestatarilor care au scandat lozinci antiBăsescu în Suceava, în ultimele săptămâni.

Mai nou, în România, să strigi lozinci împotriva lui Băsescu se consideră încălcarea legii. Așa au pățit câteva zeci de protestatari care au scandat lozinci antiBăsescu în ultimele săptămâni în centrul orașului Suceava.

Aceștia au primit prin poștă procesele verbale de amendă de la Jandarmerie, în care erau trecuți martori fictivi și fără să aibă semnătura lor validă.

Unii dintre protestatarii au primit câte trei amenzi o dată, pentru proteste din zile diferite, iar alţii, culmea, au primit amenzi pentru zilele în care nu au ieşit în stradă.

Suceveanul Lucian Spetcu a venit în faţa Palatului Administrativ şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de actualul regim, iar vineri a fost amendat cu 500 de lei pentru manifestările din data de 23 februarie 2012. Culmea ironiei face ca în acea seară el nici măcar să nu fi venit la proteste.

Presa locală din Suceava spune că, protestatarii sunt fotografiați de către activiștii PDL. Aceștia se amestecă printre protestatari, îi fotografiază, duc pozele la jandarmerie care îi identifică și apoi le trimite prin poștă amenzile.