Breaking news

Incident șocant într-un avion Tarom. Un pasager și-a tăiat venele

Un pasager aflat la bordul uni avion al companiei Tarom, și-a tăiat venele cu o lamă de ras, încercând să se sinucidă.

În același avion cu pasagerul sinucigaș s-au aflat și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, șeful DSU, Raed Arafat, și fostul ministru PSD, Rovana Plumb.

Urmare a acestui incident, TAROM a a anunțat că apelează la Codul Aerian care încadrează ca faptă penală incidentul provocat de pasagerul îmbarcat pe cursa TAROM RO 374 din direcția Bruxelles

TAROM apelează la Codul Aerian al României care încadrează ca faptă penală incidentul provocat de pasagerul îmbarcat pe cursa TAROM RO 374 Bruxelles- Otopeni. După ce a trecut de controlul de securitate de pe aeroportul din Bruxelles, pasagerul a avut un comportament agresiv verbal și o atitudine nepotrivită, situație care a atras avertismentul final (Final Warning) din partea personalului navigant TAROM, conform procedurilor de zbor. Mai mult, pentru siguranța pasagerilor, comandantul, împreună cu echipajul, au luat în calcul inclusiv aterizarea pe aeroporturi de proximitate față de ruta de zbor, altele decât cel de destinație. La această variantă s-a renunțat pe măsură ce apăreau perioade de stabilitate comportamentală și calm manifestate de pasager, după primirea avertismentelor. După aterizare, atitudinea pasagerului a escaladat, moment în care echipajul a solicitat suport atât din partea echipei de securitate TAROM, cât și a Poliției de Frontieră”, transmite Tarom.

Odată cu sosirea reprezentanților Poliției, pasagerul a apelat la un gest extrem de automutilare, retrăgându-se în cabina de pasageri clasa Business. Pentru protecția pasagerilor, s-a asigurat debarcarea acestora pe ușa din spate a aeronavei și izolarea locului incidentului, pentru a face loc inclusiv echipei medicale, în vederea acordării asistenței de specialitate pasagerului, internat acum în spital pentru recuperare.

Pe tot parcursul zborului, cât și la momentul aterizare și debarcare, prioritatea echipei TAROM a fost siguranța pasagerilor. În acest moment, Compania Națională de Transport Aerian TAROM SA evaluează inițierea unei acțiuni în instanță împotriva pasagerului, pentru descurajarea acestor manifestări, dar și pentru recuperarea pagubelor produse. În conformitate cu Codul Aerian al României, faptele pasagerului se încadrează la fapte penale, care se pedepsesc cu închisoare.

„Sperăm că și autoritățile competente în materie s-au autosesizat și că vor fi aplicate măsurile necesare astfel încât pasagerii sau personalul oricărui operator de transport, indiferent de tip, să nu mai fie expuși unor astfel de situații”, declară directorul general al TAROM, Costin Iordache.

>