Breaking news

Incident la Senat. Un membru CNA a venit la comisia de cultură cu un pistol

Constantin Duțu, membru al Consiliului Național a venit la audieri în sala de ședină a Comisiei de Cultură din Parlament, a venit cu un pistol de jucărie.

senatul-romanieiMembrul CNA a venit cu pistolul la Comisia de Cultură pentru a protesta față de persecuțiile la care este supus de când este membru CNA.

Constantin Duțu a venit în sala de ședință a Comisiei de Cultură din Senat, a scos un pistol din servietă și l-a așezat pe masă în fața membrilor comisiei. Președinta Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Raluca Turcan i-a cerut membrului CNA să părăsească de urgență sala de ședință.

Este inadmisibil să procedați așa. Vă rog foarte mult să părăsiți sala. Vom sesiza CNA pentru  acest comportament, nu este permis să veniți în Parlament cu o armă”, a declarat Raluca Turcan.

Duțu s-a apărat și a spus că este un pistol de jucărie, un pistol capsier și a venit cu el pentru a-i arăta lui Sergiu Nicolaescu motivul pentru care este persecutat în ultimul timp.

Constantin Duțu a fost convocat la audieri în Comisiile de Cultură ale Camerei Deputaților și Senatului cu privire la unele sesizări legate de faptul că acesta ar fi în stare de incompatibilitate întrucât ar fi fost condamnat penal în urmă cu 25 de ani.

Membrul CNA a venit însoțit de dovezi prin care să dovedească că nu este vinovat de cele ce i se aduc. Duțu a fost numit membru CNA în urmă cu 4 ani, din partea PRM. Acesta declarat în fața presei că PDL vrea postul lui din CNA pentru a deține majoritatea în Consiliu și că vor să îl dea afară în mod abuziv. În acest sens o membră CNA numită de PDL, a făcut o serie de sesizări pe la mai multe instituții ale statului printre care și Parlamentul României.

În CNA sunt o mulțime de scandaluri, generate de o anumită persoană. PDL a avut nevoie de un post pentru un alt mandat. O persoană m-a reclamat peste tot. În 1984 am avut un spectacol la Grădina Boema. În spectacol era folosit un pistol capsier, pentru acest pistol, securității au vrut să mă bage la pușcărie pe mine și pe soția mea”, a spus Duțu.

Constantin Duțu a demonstrat cu acte, membrilor Comisiei de Cultură că nu are cazier.

Pistolul este o jucărie. L-am adus ca să arăt, că la condamnarea de care se vorbește era vorba de un pistol capsier, și că acea condamnare nu a existat, cazierul de azi arată că nu am suferit niciun fel de comdamnare. În urmă cu 25 de ani, mi s-a imputat că am arme și muniții. Am pățit cea mai mare rușine astăzi, este o calomnie pe care o face un președinte al comisiei de cultură”, a mai declarat Constantin Duțu.

Pentru că este înalt demnitar, Constantin Duțu nu a trecut prin filtrul de control de la Parlament și astfel a putut intra cu pistolul capsier.

>