Breaking news

Închisă de guvern, televiziunea greacă emite pe internet

Deși guvernul grec a decis marți, ca televiziunea de stat, ERT, să își încheie emisia la miezul nopții, din motive economice, unul din canale emite în continuare pe internet și pe frecvența unui post privat.

televiziune nationala greciaÎnchiși pe ne pusă masă, și fără preaviz, de către guvern, jurnaliștii de la televiziunea de stat din Grecia, nu se predau.

Salariaţii posturilor publice ERT au continuat emisia unuia dintre canale, pe Internet la adresa  www.ert.gr şi pe un post local privat închiriat de la partidul comunist, KKE.

În spatele unor banderole şi în urma manifestaţiilor organizate cu o zi înainte, după ce Guvernul a anunţat că va închide posturile publice gestionate defectuos, studiourile încercau să continue să funcţioneze miercuri dimineaţa la sediul ERT din Aghia Paraskevi, la periferia de nord-est a Atenei.

Jurnaliștii transmit emisiuni în care dezbat lovitura pe care au primit-o cu o zi înainte, de la guvernul grec, care lasă fără locuri de muncă aproximativ 2.700 de salariaţi.

Marți noapte, Guvernul grec a închis la miezul nopții, televiziunea și radioul de stat, invocând criza economică și planul de austeritate impus de de troica FMI-UE-Banca Mondială.

Din cauza deciziei guvernului grec de a închide televiziunea și radioul public, principalele organizații sindicale din Grecia – GSEE (sectorul privat) și ADEDY (sectorul public) – au lansat un apel la o grevă generală de 24 de ore pentru ziua de 13 iunie 2013, fiind așteptate perturbări importante în traficul public.

De asemenea, controlorii de trafic aerian au anunțat încetarea lucrului între orele orele 15.00-17.00, tot din același motiv.