Breaking news

Incendiu devastator pe platforma industrială a fostei fabrici ARO Câmpulung

Un incendiu de proporții a izbucnit miercuri, la depozitul de deşeuri din incinta parcului industrial “Câmpulung Industrial Park”,din Câmpulung, județul Argeș.

incendiu platforma campulungIncendiul a izbucnit miercuri dimineață, orele 9:45, la punctul de lucru al S.C Global Eco Center S.R.L situat pe platforma „Câmpulung Industrial Park”, din judeţul Argeş.

Incendiul s-a manifestat în interiorul depozitului, unde sunt depozitate deşeuri de uleiuri uzate, deşeuri de vopsele, echipamente contaminate, acumulatori uzaţi, deşeuri reciclabile.

 

Evenimentul a fost anunţat la orele 10:00 la G.N.M – C.J. Argeş de către ISU Argeş. Echipa de permanenţă a G.N.M – C.J. Argeş s-a deplasat imediat spre locul incidentului, urmând să efectueze verificări, împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, care au adus, la faţa locului, autolaboratorul APM Argeş, în vederea efectuării de determinări specifice.

În urma controalelor efectuate în cursul anului 2013, G.N.M. – CJ Argeş a constatat nerespectări ale condiţiilor din Autorizaţia de Mediu, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei.

Totodată, GNM-CJ Argeş a transmis către APM Argeş o propunere de notificare prealabilă, în vederea suspendării actului de reglementare.

După investigarea cauzelor incendiului şi constatarea modului de afectare a factorilor de mediu din zonă, G.N.M. va aplica sancţiunile prevăzute de legislaţia de mediu în vigoare şi va impune măsuri de evacuare a deşeurilor rezultate în urma incidentului, în condiţii de siguranţă pentru mediu.

În urma acestui incendiu, Ministrul Mediului, Rovana Plumb a demis-o pe șefa Agenției de Protecție a Mediului din Argeș, Mariana Ionescu, pentru deficiențe în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

>