Breaking news

Încă un pacient a murit în urma incendiului de la Matei Balş

Numărul pacienţilor morţi din cauza incendiului produs vineri la Institutul Matei Balş din Capitală a ajuns la şapte.

Ministerul Sănătății a confirmat decesul unei paciente în vârstă de 67 de ani care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior.

Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități.

Conform informarii primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Procurorul de caz a declarat presei că s-au produs două explozii ale unor tuburi de oxigen.

Cercetările sunt efectuate de PT București împreună cu ofițerii de la serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Am efectuat cercetarea la fața locului, au fost ridicate cele 4 cadavre și trimite la INML. Mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării au fost cooptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani. Cercetarea la fața locului trebuie să fie foarte minuțioasă și nu se poate termina astăzi. Mâine reluăm tot. Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului”, a spus procurorul Alexandru Anghel.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.