Breaking news

Încă o veste proastă pentru români. Prețul pâinii explodează de la 1 august 2022

Pâinea cea de toate zilele, devine un lux pentru milioane de români. De luni, 1 august, prețul pâinii crește și mai mult deși tocmai s-a încheiat sezonul de recoltă la grâu.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea susține că prețul pâinii va fi mai mare pentru că au crescut costurile de producție pentru fermieri.

”Sigur că scumpirea vine tot timpul din dintr-o parte în alta. Prețul pâinii se realizează în baza unui proces tehnologic care are elemente componente ce se duc spre costul de producție. În primul rând, vreau să spun că avem pâinea necesară, avem cantitatea de greu necesară pentru consumul propriu, este în magazie, cu siguranță. De aici încolo vreau să spun tuturor să nu ne facem probleme vizavi de asigurare a pâinii. Deci avem pâine, vom mânca, vom mânca din pâinea românilor și o să dăm și la alții.  Nu trebuie să intrăm, în momentul în care vedem că avem grâu, să ne gândim apoi la ce preț vom avea, pentru că creăm o stare de disconfort în societate. (…) Nimeni la ora actuală nu poate să spună cu cât va crește prețul pâinii, pentru că nu cunosc, niciunul nu cunoaște la această dată dacă se vor modifica elementele componente ale costului de producție”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

>