Breaking news

Înalta Curte întreabă CCR dacă Băsescu are imuntate

loading...

Înalta Curte a cerut vineri, Curţii Constituţionale să se pronunţe în ceea ce priveşte imunitatea preşedintelui statului, în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj şi ameninţare.

basescu - ccrSenatorul PSD Gabriela Firea a depus, la începutul lunii aprilie, la Parchetul Înaltei Curți, o plângere penală pe numele lui Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj, după ce acesta i-a transmis, la Realitatea TV, că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu stă în banca ei.

Instanţa supremă a admis, vineri, cererea formulată de senatorul PSD Gabriela Firea privind sesizarea Curţii Constituţionale, fiind reclamată astfel neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului 312, alineatul 2 din Codul de procedură penală, care prevede că “suspendarea urmăririi penale se dispune şi în situaţia în care există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană”.

În 18 aprilie, Parchetul General a suspendat cercetările în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj, pe motiv că preşedintele beneficiază de imunitate.

Lucian Bolcaş a contestat, în 24 aprilie, la Parchetul ICCJ, suspendarea anchetării lui Traian Băsescu. El spunea atunci că a atacat ordonanţa procurorului prin care s-a dispus suspendarea cercetărilor în cazul plângerii senatorului Gabriela Firea.

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce preşedintele, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este “o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

Plângerea penală a senatorului PSD a fost depusă după ce Băsescu a declarat la Realitatea TV că: Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele.

A doua zi, în declarație oficială de la Palatul Cotroceni, Băsescu și-a continuat amenințările la adresa senatorului: Doamna Gabriela Vrânceanu-Firea, o șantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă. Că nu se putea face chitanță. Pentru un șantajist nu trebuie să știi prea multă carte. Pământul nu s-a vândut pe chitanță. Minciunile senatoarea șantajiste Firea au creat bule de dezinformare.  Îi transmit un mesaj senatoarei șantajiste Firea, aducându-i aminte că a primit o amendă penală de 1000 de lei pentru că și-a permis să șantajeze un membru CNA, și șantajul făcut la adresa președintelui consiliului județean. Are o școală bună, e crescută la școala turnătorului Felix. Nu e un atac la o femeie, e un atac la o șantajistă, la o senatoare care are pretenția să fie respectată.

Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren.

Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi.
loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian