Breaking news

Înalta Curte atacă Codul Penal la CCR

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat joi, că va contesta la Curtea Constituțională, noul Cod Penal modificat marți de Camera Deputaților.

codul penal la ccrDupă PDL, și Înalta Curte contestă la CCR, noul Cod Penal, modificat pe repede înainte de Camera Deputaților, prin crearea de avantaje în fața legii pentru deputați, senatori și Președintele României.

Reacția Înaltei Curți survine după cele ale Ambasadelor SUA, Olandei, Germaniei și Marii Britanii, cât și a poziției dure a Comisiei Europene. Toate aceste instituții internaționale dezaprobă modificările aduse codului penal. Și DNA, CSM, ANI și UNJR, critică dur noul Cod Penal.

Ambasadorii Germaniei şi Olandei la Bucureşti au mers la Parlament pentru o întâlnire cu deputaţi din Comisia juridică, pe tema modificărilor la Codul penal, care au discutat şi cu ambasadorul Franţei.

Urmare a acestor valuri de critici și reacții dure, Crin Antonescu și Victor Ponta, cer rediscutaea legii Codului Penal.

Eu îi propun, îi fac o sugestie președintelui Camerei, domnul Valeriu Zgonea, ca în cazul în care nu a semnat, nu a formalizat legea votată în plenul Camerei Deputaților și dacă Regulamentul Camerei permite, nu mai știu care este actuala configurație, să o repună în discuție în plenul Camerei Deputaților, pentru o discuție transparentă, deschisă, amănunțită, cu argumente, pentru că încă o dată o spun: Da, anumite categorii de demnitari, demnitarii toți, în general, nu sunt funcționari publici și nu putem rămâne în această chestiune neclară. Pe de altă parte, să adăugăm sau să menținem toate articolele care mențin răspunderea tuturor categoriilor de demnitari în fața tuturor legilor despre care vorbim”, a spus Crin Antonescu.

Curtea Constituțională a anunțat că va discuta pe 15 ianuarie, sesizarea Înaltei Curți privind Codul Penal.

>