Breaking news

Înalta Curte a suspendat executarea închisorii pentru Elena Udrea. Protejata lui Băsescu va fi eliberată din închisoare

Elena Udrea primeşte o veste fabuloasă în prag de Crăciun. Va fi eliberată din închisioare întrucât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei cu închisoarea în dosarul Gala Bute, în urma deciziei CCR cu privire la consistuirea ilegală a completurilor de judecată de la Curtea Supremă.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte a decis joi, suspendarea executării pedepsei în cazul fostului ministru Elena Udrea în dosarul „Gala Bute” şi eliberarea acesteia până la soluţionarea efectivă a contestaţiei, anunţă avocatul Veronel Rădulescu.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, joi, suspendarea hotărârii Completului de 5 judecători de condamnare a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”.

Judecătorii au suspendat decizia de condamnare şi în cazul lui Tudor Breazu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în aceeaşi cauză, şi l-au pus în libertate.

Decizia trebuie comunicată şi autorităţilor din Costa Rica, acolo unde este arestată Elena Udrea.

Judecătorii din Costa Rica au decis să prelungească arestul preventiv atât Elena Udrea, cât şi pentru Alina Bica până când vor decide dacă le extrădează în România.