Breaking news

Înalta Curte a emis mandat de arest preventiv în lipsă, pe numele lui Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță a fost arestat preventiv joi, în baza unui mandat emis în lipsă de către Înalta Curte de Casație și Justiție. DNA a solicitat arestarea fotului deputat întrucât acesta a încălcat condițiile controlului judiciar pe cauțiune.

sebastian ghitaSebastian Ghiță este arestat preventiv, însă este de negăsit. Autoritățile statului nu știu unde se află fostul deputat. Acesta este dat dispărut de mai bine de două săptămâni.

Sebastian Ghiţă a primit mandat de arestare în lipsă pentru că a încălcat controlul judiciar.

Instanța supremă a admis joi o cerere a DNA după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

Pe 27 decembrie 2016, magistrații de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță, însă au menținut interdicția ca acesta să părăsească teritoriul României.

Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauțiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi.

Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că le frecventa, fără a fi însă găsit.

>