Breaking news

În zece ani de existență, DIICOT a confiscat peste 13 tone de droguri

Aniversarea a zece ani de existență a DIICOT, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România, găsește instituția fără șef în funcție, întrucât Alina Bica a fost arestată preventiv în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților.

politist galati droguri - diicotÎn zece ani de existență, DIICOT a soluționat peste 64.000 de cauze și a trimis în judecată peste 30.000 de persoane. A dispus măsuri asiguratorii în cuantum de peste 5 miliarde de lei, și a confiscat peste 13 de tone de droguri.

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființare, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism are onoarea să adreseze mulţumiri colegilor, autorităţilor şi instituţiilor partenere precum şi reprezentanţilor mass-media. Cu acest prilej au fost înmânate plachete partenerilor şi diplome procurorilor cu o activitate de 10 ani în cadrul D.I.I.C.O.T.  Pentru destructurarea grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au intensificat cooperarea judiciară internaţională cu autorităţile judiciare străine şi au desfăşurat activităţi în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi terorismului în colaborare cu autorităţi din 55 de state”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Activitatea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism, în perioada 2004 -2014 este reflectată și de principalii indicatori statistici:

 TOTAL CAUZE SOLUȚIONATE – 64.568
 CAUZE SOLUȚIONATE CU RECHIZITORIU – 10.038
 CAUZE SOLUȚIONATE PRIN ACORD DE RECUNOAȘTERE A VINOVĂȚIEI – 93
 PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATĂ – 30.831
 PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATĂ ÎN STARE DE AREST PREVENTIV – 14.783
 VALOAREA MĂSURILOR ASIGURATORII – 5.205.937.914 Ron

 CANTITATEA DE DROGURI CONFISCATĂ:
• Heroină / Cocaină – 3.5 tone.
• Cannabis / Rezină de cannabis – 5 tone.
• Droguri sintetice (comprimate Ecstasy, LSD și altele) – 500.000 buc.
• Precursori – 4 tone.