Breaking news

În viitorul apropiat, avionul de lux al miliardarilor nu va avea ferestre

Miliardarii lumii se vor plimba în viitorul apropiat în avioane private care nu vor avea ferestre. Acestea vor fi înlocuite cu ecrane uriașe care căptușesc efectiv interiorul cabinelor.

avion lux viitorAgenţia de design din Franţa, Technicon Design, a realizat o machetă de avion de lux care nu are ferestre. Ixion Windowless Jet nu conţine deloc ferestre în fuselajul său.

În locul ferestrelor, francezii au creat ecrane ce acoperă interiorul cabinelor, afişând imagini cu panorama din afara avionului.

Pasagerii ar putea solicita afişarea unui film sau iniţierea unei videoconferinţe cu un partener de afaceri dacă priveliștea oferită de camerele video amplasate în afara avionului, nu e pe placul lor.

Pe lângă designul futurist și inovator, eliminarea ferestrelor din avioane le va reduce greutatea, reducând totodată costurile cu combustibilul şi cele cu menţinerea avionului.

Lipsa ferestrelor ajută designerii și cu noi oportunităţi de a înfrumuseţa interiorul avioanelor de lux.

Compania Spike Aerospace, din SUA, merge și ea pe varianta francezilor, întrucât din 2018  doreşte să lanseze zboruri comerciale supersonice.

Avioanele Spike Aerospace vor avea ecrane subţiri care ar putea afişa peisajele din jur sau diferite filme.

Astfel că de la Londra la New York , zborul cu avionul supersonic Spike Aerospace, fără ferestre să dureze doar patru ore.

>