Breaking news

În România, vaccinurile anti-Covid 19 se livrează la spital, în cutii de pizza

loading...

La Spitalul Judeţean Ialomiţa, dozele de vaccin, au fost livrate de către DSP în cutie de pizza.

Organizare made in România. DSP livrează vaccinul anti covid 19 în cutie de pizza. S-a întâmplat azi la Spitalul din Slobozia. Imaginile au fost publicate de publicația locală independentonline.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că important este să se respecte lanţul de frig.

“Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze. Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat marţi, 45 de cadre medicale. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.

Vaccinul, după ce a fost scos de la -80 de grade Celsius, poate fi păstrat 5 zile în frigider normal și 5 ore, după ce a fost scos din frigider şi preparat pentru administrare.

loading...