Breaking news

În România, judecătorii și procurorii își dau mâna ca să elibereze violatorii și criminalii

Deși pare greu de crezut, în România, justiția independentă, aia reformată zece ani de zile de Traian Băsescu alături de Sfânta Macovei, Perfecta de Bica și Unica Procuroare Kovesi, eliberează pe bandă rulantă violatorii și criminalii, pe motive de-ți stă mintea-n loc.

sebi popescuCazul celor șapte violatori de la Vaslui lăsați în libertate de judecători cu complicitatea procurorilor, scoate la suprafață adevărata față a justiției din România.

Grație presei românești aflăm că situația de la Vaslui nu este singulară ci un lucru care s-a repetat de zeci de ori în România. Un caz cu 7 violatori de astă dată din Giurgiu, care au nenorocit o minoră de 14 ani în urmă cu doi ani și jumătate, sunt încă în libertate, pentru că ce să vezi, procurorii erau prea ocupați cu nemunca.

În urmă cu o lună de zile o tânără din Caracal a fost violată de patru nenorociți, unul dintre ei militar la Baza NATO de la Deveselu. Și în acest caz, procurorii se făceau că anchetează, neștiind defapt a cui competență este, a celor civili sau a celor militari. În timp ce procurorii încercau să se dumirească cine să îi ancheteze, victima era amenințată de făptuitori ca să o determine să-și retragă plângerea. Abia când presa a aflat și de acest caz, procurorii au început să se ”miște” cu dosarul trimițându-l la Parchetul Militar din București, unde are toate șansele să fie îngropat.

Judecătorii și procurorii din România nu eliberează doar violatori, ci și criminali care culmea își mai recunosc și fapta.

Cei pe care statul îi instruiește în a realiza anchete, în speță procurorii, și să împartă justiția, adică judecătorii, se dovedesc a fi din păcate, nu puțini, fie incompetenți, fie corupți, fie de rea credință, fie toate trei la un loc.

Ce te faci când bați la ușa justițiabililor învestiți de stat, prin leg,e cu puterea de a-ți face dreptate, atunci când ai dat de necaz?! Ce te faci când justițiabilii la care ajungi sunt făcuți dintr-un astfel de aluat ca cei de la Vaslui?!

Ni se spune zilnic să nu avem dreptul să comentăm deciziile justiției, că e ca și cum am comenta facerea lumii de către Dumnezeu.

Ni se spune că justiția se face în sala de judecată și nu la televizor. Însă nu ni se spune nimic despre judecătorii și procurorii care NU înfăptuiesc JUSTIȚIA, ci o încalcă.

Nu ni se spune de ce astfel de specimene încă mai sunt în sistem, ba mai mult, unii dintre ei, vezi Morar, Kovesi, Bica, Eva și colaboratorii, sunt promovați drept răsplată pentru abuzurile pe care le-au comis în calitate de ”magistrați”.

Consiliul Superior al Magistraturii, forul suprem din justiție care este creat de lege pentru a veghea la bunul mers la justiției, și la buna conduită a magistraților, anchetează jurnaliști și politicieni pentru că își permit să emită în spațiul public, păreri și opinii despre activitatea justiției.

CSM trebuie să facă curățenie în sistem și să nu mai protejeze magistrații care nenorocesc vieți.

În România, judecătorii și procurorii au ajuns stat în stat. Ei nu răspund decât în fața lui Dumnezeu. Nimeni nu se poate lega de ei în vreun fel. A, ba da, doar DNA, dacă nu execută ordinele pe unitate și nu dau sentința cerută de procurori.

Românii trebuie să înțeleagă că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, nici măcar procurorii și judecătorii. Magistrații sunt doar funcționari publici instruiți și plătiți de contribuabili să aplice legea și să înfăptuiască justiția. Nu să interpreteze legea după bunul plac, să comită abuzuri greu de imaginat sau să nenorocească vieți.

Atâta timp cât în România nu va exisa cu adevărat justiție independentă și profesionistă, realizată de oameni onești și bine pregătiți profesional, nimic nu va merge în această țară. Pentru că toate drumurile duc în mod inevitabil la: JUSTIȚIE!!!

>