Breaking news

În România, în 2012, au fost diagnosticate 78,760 de noi cazuri de cancer

loading...

Numărul cazurilor de cancer crește în România în mod alarmant de la un an la altul. Acest lucru reiese dintr-un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

cancer romaniaUn studiu al Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului al Organizației Mondiale a Sănătății arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012.

Această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul țărilor europene, în ceea ce privește bolnavii de cancer.

Datele furnizate de programul de cercetări EUCAN pe site-ul dedicat, dovedesc faptul că au existat 78.760 de noi cazuri de români care suferă de diferite tipuri de cancer, marcând o creştere față de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri.

Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la sân, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate de EUCAN în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

Cu toate că numărul cazurilor de cancer crește alarmant în România, Ministerul Sănătății nu a rezolvat nici până azi problema citostaticelor care lipsesc de pe piață și fără de care, viața multor români nu poate fi prelungită.

loading...