Breaking news

În premieră mondială, oamenii de știință chinezi raportează tratarea cazurilor de diabet cu terapie celulară

Un grup de oameni de știință și clinicieni chinezi le-ar putea oferi o licărire de speranță pacienților care se luptă cu diabetul.

Un bărbat în vârstă de 59 de ani cu diabet de tip 2 care avea nevoie de mai multe injecții de insulină zilnic a primit un transplant de celule inovator. De 33 de luni, pacientul nu mai ia insulină și nu ia niciun alt medicament, dând speranță altor bolnavi de diabet.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 59 de ani care trăia de 25 de ani cu diabet zaharat de tip 2, prezenta un risc serios de complicații ale bolii. A avut un transplant de rinichi în 2017, dar și-a pierdut cea mai mare parte a funcției de insuliță pancreatică care controlează nivelul glicemiei și s-a bazat pe mai multe injecții de insulină în fiecare zi.

Era expus la un risc mare de a avea complicații grave ale diabetului”, a declarat Yin Hao, cercetător la Spitalul Changzheng din Shanghai, la începutul acestei luni pentru publicația de știri The Paper.

Pacientul a primit transplantul inovator de celule în iulie 2021. La unsprezece săptămâni după transplant, nu a mai avut nevoie de insulină externă, iar doza de medicație orală pentru controlul nivelului de zahăr din sânge a fost redusă treptat și complet oprită un an mai târziu.

Diabetul este o afecțiune cronică care afectează modul în care corpul nostru transformă alimentele în energie. Ceea ce consumăm este descompus în glucoză – un simplu zahăr – și eliberat în sânge. Insulina, produsă de insulele pancreasului, este esențială pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

În diabet, acest sistem este deturnat: fie organismul nu produce suficientă insulină, fie nu poate folosi eficient insulina pe care o produce.

Există mai multe tipuri de diabet, dintre care tipul 2 este cel mai frecvent, afectând aproape 90% dintre bolnavi. Este în mare parte legat de dietă și se dezvoltă în timp. Indiferent de tipul de diabet, incapacitatea de a menține nivelurile normale de glucoză din sânge în timp poate duce la reacții adverse grave, inclusiv boli de inimă, pierderea vederii și boli de rinichi.

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention din SUA, „nu există încă un remediu pentru diabet”.

Alături de pierderea în greutate, o dietă sănătoasă și administrarea medicamentelor, insulina este principalul tratament pentru unii, dar acest lucru necesită injecții frecvente și monitorizare.

Oamenii de știință din întreaga lume cercetează transplantul de insule pancreatice ca alternativă promițătoare, în principal prin crearea de celule asemănătoare insulelor din culturi de celule stem umane. Acum, după mai bine de un deceniu de muncă, grupul de oameni de știință chinezi a făcut un pas mai aproape”, explică Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Echipa a folosit și programat propriile celule mononucleare din sângele periferic al pacientului, a spus Yin, care au fost apoi transformate în „celule semințe” și au reconstituit țesutul insular pancreatic într-un mediu artificial.

În timp ce datele preclinice de la echipa lui Kieffer susțin utilizarea insulelor derivate din celule stem pentru tratamentul diabetului de tip 2, raportul lui Yin și al colegilor este, după cunoștințele lui Kieffer, „prima dovadă că funcționează la om”. Yin a spus că descoperirea a fost un alt pas înainte în domeniul relativ nou al medicinei regenerative – unde propriile capacități de regenerare ale organismului sunt valorificate pentru a trata bolile.

Tehnologia s-a maturizat și a împins granițele în domeniul medicinei regenerative pentru tratamentul diabetului” explică Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

La nivel global, China are cel mai mare număr de persoane cu diabet. Potrivit Federației Internaționale de Diabet, în țară există 140 de milioane de oameni cu diabet. Dintre acestea, aproximativ 40 de milioane depind de injecțiile cu insulină pe tot parcursul vieții.

Într-un articol de anul trecut, el a subliniat că, în timp ce China reprezintă 17,7% din populația lumii, populația diabetică a țării a reprezentat un sfert uimitor din totalul global, punând o povară uriașă pentru sănătate asupra guvernului.

Dacă această abordare a terapiei celulare funcționează în cele din urmă, a spus Kieffer, „poate elibera pacienții de povara medicamentelor cronice, poate îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții și poate reduce cheltuielile cu asistența medicală”. Dar pentru a ajunge acolo, a adăugat el, au fost necesare studii pe mai mulți pacienți.

𝑪𝒖 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂 𝒅𝒓𝒂𝒈𝒐𝒔𝒕𝒆𝒂 𝑷𝑬𝑵𝑻𝑹𝑼 𝑪𝑶𝑷𝑰𝑳𝑼𝑳 𝑻𝑨𝑼! 🤰 Participă la campania de Ziua Copilului și profită de reduceri și cadourile garantate la semnarea unui contract în luna iunie.

  • Înscrie-te acum https://stemcellsbank.ro/campanie-iunie și poți beneficia de:
  • 𝐑𝐄𝐃𝐔𝐂𝐄𝐑𝐈 la pachetele de recoltare și stocare celule stem.
  • 𝐁𝐀𝐁𝐘 𝐌𝐎𝐍𝐈𝐓𝐎𝐑 garantat la semnarea unui contract.
  • *Baby Monitor Full HD 360°, Wireless, vedere nocturna infraroșu, senzor și alarmă mișcare, cu sunet bidirecțional și rotire automată
  • 𝐄𝐁𝐎𝐎𝐊 gratuit cu sfaturi despre îngrijirea bebelușului.
  • Perioada campanie 1-30 iunie.

Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiiior tai. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

 

Sursa:https://www.scmp.com/news/china/science/article/3263878/chinese-scientists-report-world-first-they-cure-patients-diabetes-cell-therapy?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0BFdkpg1x3yER6oOb3y_tXtkNB1EJizHZq5V7ztCT-CsgJ2LTysrrjO5Y_aem_ATzYjuuBTgFrSj4AAZbK-o3oo7eJ766LvZbZZAPsQku1GOlJph3mblKTEEyURTi9bMIBjArThQL95-W-p5eHIGPJ , Acest articol a apărut inițial pe South China Morning Post (www.scmp.com), principala sursă mass-media care raportează despre China și Asia.

>