Breaking news

In plină pandemie de coronavirus, românii caută soluții sigure de creditare. Cum pot fi ele accesate?

loading...

Criza economico-financiară cauzată de pandemia de Coronavirus a îndemnat fiecare român în parte să fie mult mai atent în privința soluțiilor de creditare de pe piață. Consumatorul are la dispoziție atât produse financiar bancare, cât și credite rapide, oferite de instituțiile financiar-nebancare (IFN-uri).

Înainte de a lua, însă, o decizie, el trebuie să își formeze o educație financiară de bază, pe baza careia să poată pune în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui produs în parte.

Care sunt nevoile personale?

Primul aspect asupra căruia trebuie sa se oprească fiecare român este referitor la nevoile personale pe care le are. Sunt acestea cu adevărat urgențe, care nu mai suportă amânare sau sunt “mofturi” pentru care nu este indicat să apeleze la creditele de pe piață?

De exemplu, este de înțeles ca o persoană care are probleme de sănătate ce trebuie tratate urgent să ceară sprijinul băncilor ori a IFN-urilor pentru achitarea taxelor de spitalizare sau pentru acoperirea medicamentelor. Mai mult, consumatorul care dorește să își acopere cheltuielile lunare, pentru care nu mai dispune de suficiente venituri se poate orienta cu încredere către creditele rapide ori cele de nevoi personale. La polul opus, achitarea vacanțelor, achiziția de piese vestimentare sau alte tipuri de investiții de acest gen nu reprezintă motive întemeiate de îndatorare.

Cum pot fi accesate creditele?

Din dorința de a fi cât mai aproape de toți românii, băncile, dar și IFN-urile, pun la dispoziția publicului larg mai multe variante de accesare a creditelor. Pe lângă modalitatea clasică, potrivit căreia omul trebuie să meargă fizic la bancă ori la un IFN, acesta se poate bucura și de posibilitatea accesării unui credit exclusiv în mediul online. Printre principalele tipuri de produse care pot fi obținute foarte repede de pe internet se numără creditele rapide. Ofertele sunt transparente, conțin detalii despre sumele minime sau maxime care pot fi obținute, informații despre dobânzi, dar și despre perioadele de creditare.

Perioada de rambursare și rambursarea anticipată

Fiecare om care, după ce și-a pus în balanță toate nevoile personale, alege să se împrumute, poate începe să se gândească și la posibilitatea rambursării anticipate. Optând pentru această variantă, orice român în parte poate evita să plătească dobânzile aferente creditelor rapide. De exemplu, persoanele care își achită împrumuturile în avans nu vor plăti decât dobânzile aplicabile din momentul accesării creditelor și până în ziua rambursării anticipate.

Creditare responsabilă, cea mai practică soluție pentru un nivel scăzut de îndatorare

Punându-și foarte bine în balanță nevoile, consumatorul își poate da seama dacă are nevoie într-adevăr de un credit sau nu. Ulterior, românii care își conturează o educație financiară stabilă, bazată pe informații provenite din surse oficiale, pot înțelege mai bine domeniul financiar-bancar sau nebancar, urmând ca apoi să ia în calcul și veniturile pe care le au. În funcție de aceste elemente, consumatorul poate alege dacă este înțelept să acceseze produsele disponibile sau dacă poate încerca să se descurce singur.

Soluții sigure de creditare există pe piață, secretul este ca oamenii să știe cum să le găsească pe cele mai bune, astfel încât să obțină sumele dorite și, în același timp să nu plătească dobânzi extrem de mari. Informarea este esențială pentru găsirea celor mai bune rezolvări, indiferent de problemele cu care se confruntă consumatorii.

loading...