Breaking news

În curând vom putea trimite mesaje parfumate pe telefoane

În viitorul apropiat vom putea mirosi o imagine primită pe telefon, fie că este vorba de un parfum, o prăjitură sau pizza. Un american a inventat un dispozitiv cu ajutorul căruia se va recepționa odată cu fotografia, și mirosul.

mesajul cu mirosÎn viitor mesajele primite și trimise de pe telefonul mobil vor avea și miros, grație aplicației oPhone, inventată de David Edwards, profesor de inginerie la Universitatea Harvard din SUA.

oPhone trimite și recepționează fotografii și arome. Se pot amesteca și potrivi 32 de arome de bază pentru a crea peste 300.000 de mirosuri unice. Apoi, aceste mirosuri vor putea fi trimise prietenilor prin intermediul oNotes, folosind aplicația oSnap.

La data de 10 iunie, Edwards a trimis prima aromă transatlantică folosind oPhone, de la New York la Paris, iar aroma reprezenta mirosul brut al New Yorkului.

Se poate transmite de asemenea o fotografie proprie — un selfie — însoțită de un miros anume. Este bine documentat faptul că mirosul este strâns legat de memorie.

Compania care a creat oPhone, Vapor Communications, afirmă că intenționează să facă disponibilă mesageria cu parfum pentru toți utilizatorii de telefonie mobilă.

Însă această aplicație dă posibilitatea și celor care se țin de glume proaste să îți trimită fotografii cu un miros respingător care să îți provoace greață sau char scârbă. Sau atunci cânt ești mort de foame, un prieten să îți facă poftă cu o fotografie cu felul tău preferat de mâncare însoțit de aroma specifică.