Breaking news

In clinicile cu sectii de chirurgie oncologica se pot salva vieti daca pacientii se prezinta la timp pentru diagnosticare si interventie

loading...

Conform unor statistici din 2016, in Romania apar anual peste 80.000 de cazuri noi de cancer. Aceasta cifra ingrijoratoare este completata de o alta, 30.000, reprezentand numarul de decese provocate de boala necrutatoare.

Depistarea din timp a formelor de cancer si diagnosticarea lor corecta, tratarea corespunzatoare, fie pe cale chirurgicala, fie prin chimioterapie sunt foarte importante pentru o reducere a numarului de decese in viitorul apropiat. Sunt foarte multe cazuri in care se poate interveni rapid pe cale chirurgicala pentru indepartarea tesutului canceros, insa pacientii ajung prea tarziu la clinici specializate si sansele de succes ale interventiilor scad considerabil.

Intr-o clinica de oncologie pacientii care sufera din pricina cancerului pot gasi oameni cu experienta si zeci de operatii la activ, specialisti care pot indeparta fizic tesutul tumoral. Costurile sunt uneori considerabile, insa o sansa la o viata normala nu poate fi trecuta cu vederea, mai ales ca sansele de reusita ale unor operatii facute la timp sunt destul de mari.

Intrucat o astfel de operatie facuta in clinici cu sectii de chirurgie oncologica este complicata, se vor urmari de fiecare data indicatii si protocoale de executie testate pentru o indepartare a tesuturilor in limitele de siguranta oncologica. Functionalitatea organului care a suferit din pricina tumorilor nu va fi afectata in urma unei astfel de interventii realizata de cei mai buni medici din clinicile care ofera serviciile respective. Astfel pacientul va avea o viata normala dupa operatie.

Cancerul de san, cel colorectal sau cel de col uterin, toate pot fi tratate pe cale chirurgicala la clinicile de top de la noi din tara, singura conditie fiind prezentarea din timp, cand simptomatologia nu este atat de grava. Datorita noilor tehnologii medicale interventiile chirurgicale din clinici sunt minim invazive, recuperarea e rapida, medicii au mai multa siguranta in timpul operatiei, iar pacientii se simt mai bine la finalul ei. Mai mult, specializarile in strainatate si accesul la documentatie si seminarii sau prezentari tematice legate de chirurgia oncologica, le permit medicilor sa aplice de fiecare data cele mai noi tehnici si metode de interventie. In acest fel numarul celor care mor din cauza cancerului poate scadea pe viitor, toate interventiile vor avea succes si pacientii care sunt diagnosticati vor avea mai mare incredere in operatii si medici.

loading...