Breaking news

În ce constă tehnologia de execuție a piloților forați în fundații speciale

Piloții forați sunt soluții de fundație de adâncime utilizate pentru susținerea structurilor cu sarcini axiale și laterale mari prin excavarea unor puțuri cilindrice în pământ și umplerea lor cu beton. Construirea unei fundații bune este esențială în orice proiect de construcție. Dar termenele strânse și mediile urbane complicate reprezintă o provocare pentru antreprenorii care lucrează pe teren.

Ce oferă tehnologiile bazate pe piloți forați

Aceste fundații speciale pot fi satisfăcute datorită echipamentelor de înaltă calitate. Ele oferă:

  • Multifuncționalitate
  • Transportare ușoară
  • Timp scurt de asamblare
  • Siguranță
  • Protecția mediului înconjurător

Specialiștii se asigură că fiecare dintre proiectele de fundații speciale este finalizat în siguranță, la timp și în limitele bugetului.

Tehnologia modernă de execuție face ca forarea în suprastructură și în spațiile urbane înguste să fie sigură, iar varietatea largă a sistemelor să aibă sisteme personalizate specifice fiecărui proiect în parte.

De ce se optează pentru piloți forați

Pentru construcții cu regim variat de înălțime și/sau încărcări mari de compresiune și smulgere transmise terenului de fundare, se adoptă fundarea indirectă. Sistemul de fundare este alcătuit din radiere de solidarizare din beton armat, fundate indirect pe piloți din beton armat, executați prin forare.

Atunci când se construiesc fundații speciale pentru construcții, cum ar fi o clădire sau un pod, stâlpii împinși prin impact și vibrații funcționează bine în terenul moale. Piloții forați sunt, de asemenea, convenabili atunci când se construiesc piloți de diametru mare în suprastructură ușoară.

Piloții forați sunt:

  • previzibili
  • de încredere
  • au o perioadă de montare scurtă

Forajul și fundațiile sunt o componentă absolut vitală – poate cea mai vitală – a proiectelor de construcții, iar acest sector devine din ce în ce mai mult o știință exactă datorită nivelurilor ridicate de tehnologie utilizate.

Fie că este vorba de fixarea pilonilor pentru poduri, de realizarea unor zgârie-nori rezistenți la cutremure sau de consolidarea terenului pentru a permite continuarea lucrărilor de excavare, nu există loc de eroare.

Astfel, fundațiile pe piloți forati  asigură posibilitatea de a realiza un sistem corect și stabil de transfer al încărcărilor la teren, bazându-se pe recomandările calculelor și analizelor efectuate prin studiul geotehnic.

Execuția lucrărilor de fundații speciale necesită nu numai cunoștinte speciale legate de mecanica pământului aplicabile în faza de planificare a proiectelor, cât și o experiență aprofundată în predictibilitatea comportamentului solului în timpul execuției forajelor sub diveresele metode existente.

În realizarea unor construcții cu fundații speciale durabile, se impune colaborarea cu specialişti din domeniu.  O comunicare bună cu echipa de profesionişti poate genera economii importante întregului proiect.