Breaking news

În campania electroală se dau ”cadouri” alegătorilor, în valoare de maxim 10 lei.

loading...

Guvernul României a adoptat în ședința de marți, o ordonanță de urgență prin care sunt interzise în campania electorală, cadourile cu iz electoral, care sunt neinscripţionate şi care depăşesc ca preţ 10 lei.

Prin ordonanţă de urgenţă de marți, Guvernul a modificat, articolul 55 din Legea 35, care se referă la sancţiunile care privesc “mita electorală”.

Candidații la alegerile parlamentare pot oferi alegătorilor, doar materiale de propagandă precum cărți poștale, DVD-uri, pixuri, căni, tricouri, șepci, pelerine şi jachete inscripţionate cu însemnele electorale. Însă sunt interzise a se da drept cadouri electorale sub formă de alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun sau mărfuri nealimentare.

În ordonanţa de urgenţă aprobată de către Guvernul României am enumerat obiectele care pot fi folosite în campania electorală şi materialele şi obiectele care nu pot fi folosite”, a delcarat Ministrul de Interne, Mircea Dușa.

Ministrul a precizat că în lista cu materialele şi obiectele de propagandă electorală permise de lege sunt cuprinse următoarele: afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, brichete, insigne, ecusoane, DVD-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mănuşi, pelerine, jachete inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunii politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri.

Pe lângă aceste materiale electorale, candidații mai pot oferi alegătorilor și alte obiecte de propagandă electorală, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor, dar a căror valoare să nu depășească 10 lei fără TVA, pentru fiecare articol.

Cei care vor încălca prevederile prezentei ordonanțe de urgență riscă să facă închisoare de la șase luni la cinci ani.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian