Breaking news

În Antarctica de Vest arată că vremea în această regiune se încălzeşte de aproape două ori mai repede decât se credea iniţial

Vești alarmante de pe continentul înghețat vin să ne dea fiori pe șira spinării. Specialiştii spun că în Antarctica de Vest arată că vremea în această regiune se încălzeşte de aproape două ori mai repede decât se credea iniţial.

antarctica de vestTopirea rapidă a gheții va conduce la o creşterea îngrijorătoare şi extrem de rapidă a nivelului mării cea de va conduce în mod automat la inundații masive.

Experţii au declarat că unele naţiuni din Bangladesh până în Tuvalu sunt foarte vulnerabile la creşterea nivelului mării şi că în aceeaşi situaţie se află şi unele oraşe precum Londra sau Buenos Aires.

Din anii 1950, media temperaturilor anuale a crescut cu 2,4 grade Celsius la staţia de cercetare Byrd, din Antarctica de Vest. Specialiştii susţin că este vorba  despre cu cea mai rapidă rată de încălzire de pe planetă şi se tem de urmările acestui fenomen.

Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât Antarctica de Vest deţine destulă gheaţă pentru a creşte nivelul mărilor cu 3,3m, în cazul în care se va topi în totalitate.

Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă susţin că procesul de topire la care suntem martori se va finaliza peste câteva secole, dar avertizează că el este real şi mai grav decât pare.

>