Breaking news

Gigacaloria ne arde la portofel în această iarnă

Sezonul rece bate la ușă iar mulți români se gândesc cu înfrigurare la facturile pentru căldură.

Iarna nu aduce vești bune pentru majoritatea românilor.

Autoritățile locale se bâlbâie când e vorba de cuantumul prețului gigacaloriei și în privința categoriei de persoane care ar beneficia de subvenție.
După e a spus că cei cu venit de peste 2500 lei pe cap de familie să plătească integral prețul gigacaloriei, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a răzgândit. Primăria a dat un comunicat în care a spus că toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie la plata energiei termice de la RADET.

Drept urmare,  bucureştenii vor plăti pentru pentru gigacalorie 169,88 lei, iar Primăria va subvenţiona restul până la 328 de lei.

Arădenii ar putea plăti doar 280 lei pe  gigacalorie, astfel că factura arădenilor la căldură ar urma să fie mai mică cu 9% față de 2011.

La Braşov, preţul gigacaloriei livrate populaţiei va rămâne neschimbat în această iarnă, la nivelul valorii de anul trecut, de 171 de lei.

Orădenii vor plăti la iarnă tot 235 de lei pe gigacalorie, la fel ca în sezonul rece precedent.
La Petroşani, Primăria va subvenţiona şi în acest an preţul gigacaloriei în cazul apartamentelor racordate la sistemul centralizat de încălzire, dar va acorda şi ajutoare pentru cei care încălzesc locuinţele cu combustibili solizi sau cu gaze.

La Zalău, abonaţii casnici, vor plăti pentru o gigacalorie doar 170 lei, din cuantumul de 536,97 de, diferența fiind suportată de primărie.

Locuitorii din Ploieşti vor plăti doar 160 lei pe gigacalorie.

Primarul municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan, spune că preţul gigacaloriei nu ar trebui să depăşească valoarea actuală, de 247,73 de lei.

În municipiul Cluj-Napoca, preţul de producţie a gigacaloriei este în prezent de 361 de lei, crescând cu 7 lei faţă de anul 2011, când a fost de 354 de lei.

Autorităţile din Târgu Mureş se aşteaptă la “preţuri uriaşe” la căldură, în condiţiile în care, pe lângă scumpirile la gaz şi electricitate, au loc debranşări masive de la sistemul de termoficare.

>