Breaking news

În 2012, în România au fost lansate 14 noi televiziuni

În primele 10 luni ale lui 2012, în România au fost lansate numai puțin de 14 noi televiziuni: opt naționale, una regională și cinci locale.

În fiecare lună, în 2012, s-a lansat cel puțin o televiziune românească. Anul 2012 pare să fie cel mai bogat în materie de noi posturi tv.

Jumătate nu televiziunile lansate în acest an aparțin companiei RCS&RDS.

Pe 24 ianuarie a început să emită GiGa TV, o televiziune generalistă, finanțată de Gheorghe Ștefan, primarul din Piatra Neamț.

Transilvania LOOK, un post regional cu emisie de la Cluj, a fost lansat pe 14 februarie 2012.

Televiziunea de știri Digi 24 s-a lansat la 1 martie cu surle și trâmbițe după ce un an de zile a emis pe circuit închis.

Trustul Media Pro a lansat pe 15 aprilie 2012, un nou canal de nișă, dedicat femeilor, Acasă Gold, care difuzează telenovele mai vechi.

Nașul TV, televiziunea geenralistă, patronată de Radu Moraru s-a lansat în eter pe 22 aprilie.

Agro TV, o televiziune cu profil agricol a fost lansată la sfârșitul lunii aprilie 2012.

Pe 11 iunie, Digi 24 își lansează prima stație locală de știri, Digi 24 Iași. Și tot în iunie dar pe 25, s-a lansat și stația locală Digi 24 Timișoara.

Pe 1 august s-a lansat televiziunea TV City, prima televiziune din România ce oferă informații utilitare dar și despre evenimentele culturale din București.

Pe 6 august, televiziunea de știri Digi 24 își lansează cea de-a treia stație locală din România, la Digi 24 Oradea.

Cea de-a patra stație locală a Digi 24, s-a lansat pe 17 septembrie la Constanța sub numele de Digi 24 Constanța.

Și după un post național de știri care emite ful HD și după 4 stații locale, Compania RCS&RDS a mai lansat la 1 octombrie două noi canale: Digi World și Digi Life.

Tot în octombrie a început să emită și postul cu profil economic Money.ro TV, care în 11 octombrie a primit din partea CNA licență audiovizuală cu emisie națională.

Însă, în acest an s-au închis și două canale naționale ambele aparținând Televiziunii Române. În 15 august s-a închis postul de știri TVR Info iar în 15 septembrie TVR Cultural.

Licența audiovizuală a postului Adevărul TV a expirat în luna octombrie iar CNA nu a aprobat prelungirea acesteia.

Așadar, în nici 10 luni ale lui 2012, avem 14 noi televiziuni românești și lista se poate mări cu încă câteva până la finele anului. RCS&RDS a depus o cerere la CNA pentru încă o licență tv pentru canalul Digi Animal World.

>