Breaking news

În 2012, în România au fost lansate 14 noi televiziuni

loading...

În primele 10 luni ale lui 2012, în România au fost lansate numai puțin de 14 noi televiziuni: opt naționale, una regională și cinci locale.

În fiecare lună, în 2012, s-a lansat cel puțin o televiziune românească. Anul 2012 pare să fie cel mai bogat în materie de noi posturi tv.

Jumătate nu televiziunile lansate în acest an aparțin companiei RCS&RDS.

Pe 24 ianuarie a început să emită GiGa TV, o televiziune generalistă, finanțată de Gheorghe Ștefan, primarul din Piatra Neamț.

Transilvania LOOK, un post regional cu emisie de la Cluj, a fost lansat pe 14 februarie 2012.

Televiziunea de știri Digi 24 s-a lansat la 1 martie cu surle și trâmbițe după ce un an de zile a emis pe circuit închis.

Trustul Media Pro a lansat pe 15 aprilie 2012, un nou canal de nișă, dedicat femeilor, Acasă Gold, care difuzează telenovele mai vechi.

Nașul TV, televiziunea geenralistă, patronată de Radu Moraru s-a lansat în eter pe 22 aprilie.

Agro TV, o televiziune cu profil agricol a fost lansată la sfârșitul lunii aprilie 2012.

Pe 11 iunie, Digi 24 își lansează prima stație locală de știri, Digi 24 Iași. Și tot în iunie dar pe 25, s-a lansat și stația locală Digi 24 Timișoara.

Pe 1 august s-a lansat televiziunea TV City, prima televiziune din România ce oferă informații utilitare dar și despre evenimentele culturale din București.

Pe 6 august, televiziunea de știri Digi 24 își lansează cea de-a treia stație locală din România, la Digi 24 Oradea.

Cea de-a patra stație locală a Digi 24, s-a lansat pe 17 septembrie la Constanța sub numele de Digi 24 Constanța.

Și după un post național de știri care emite ful HD și după 4 stații locale, Compania RCS&RDS a mai lansat la 1 octombrie două noi canale: Digi World și Digi Life.

Tot în octombrie a început să emită și postul cu profil economic Money.ro TV, care în 11 octombrie a primit din partea CNA licență audiovizuală cu emisie națională.

Însă, în acest an s-au închis și două canale naționale ambele aparținând Televiziunii Române. În 15 august s-a închis postul de știri TVR Info iar în 15 septembrie TVR Cultural.

Licența audiovizuală a postului Adevărul TV a expirat în luna octombrie iar CNA nu a aprobat prelungirea acesteia.

Așadar, în nici 10 luni ale lui 2012, avem 14 noi televiziuni românești și lista se poate mări cu încă câteva până la finele anului. RCS&RDS a depus o cerere la CNA pentru încă o licență tv pentru canalul Digi Animal World.

loading...