Breaking news

În 2012, bucureștenii se vor plimba cu telegondola

loading...

Bucureştenii au șanse ca în 2012 să străbată Capitala de la nord la est cu telegondola în doar 25 de minute.

telegondolaTelegondola din București va avea șase stații, va cirula cu o viteză de 5 metri pe secundă, la o înălțime maximă de 85 metri iar într-o singură oră o telecabină va putea transporta maxim 1.500 perosane.

Traseu telegondolei va avea o lungime de 10 kilometri, iar distanţa între două stații de telecabine va fi de 120 de metri, astfel că pasagerii au de așteptat doar un minut.

Cele șase stații vor fi amplasate în Pantelimon, în vecinătatea hypermarketului Cora, la Heliade între Vii, în parcul Plumbuita, pe Barbu Văcărescu, pe Aviatorilor şi la Casa Presei. În fiecare staţie se vor amenaja locuri de parcare şi vor exista spaţii pentru servicii. Telegondola va traversa și salba de lacuri Dobroieşti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca şi va ajunge în Herăstrău.

Potrivit planului de construcție, telegondola ar putea fi funcţională în vara anului 2012.  Telegondola va fi construită prin fonduri europene iar valoarea contractului a fost de 634.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro.

loading...