Breaking news

În 2011, transportatorii rutieri au înregistrat pierderi de peste 50 milioane euro

Din cauza drumurilor proaste din ţară şi a creşterii preţurilor carburanţilor, transportatorii români de marfă şi persoane au înregistrat pierderi de circa 50 milioane euri în anul 2011.

Federaţia Operatorilor Români de Transport(FORT), a trimis o sesizare către Guvern în care solicită înlocuirea taxei de drum cu varianta de plată/km (GO-BOX).

Transportatorii rutieri de mărfuri şi de persoane au înregistrat anul trecut pierderi de peste 50 milioane de euro din cauza stării infrastructurii rutiere, a creşterii costurilor cu carburanţii şi a haosului legislativ.

FORT a transmis o scrisoare Guvernului României în care solicită ca încasarea taxei de drum aferentă utilizării infrastructurii rutiere să se facă dupa modelul austriac – utilizand GO-Box-ul. Implementarea acestui sistem ar optimiza costurile pe care transportatorii comerciali le înregistrează din cauza neutilizării infrastructurii rutiere ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse, precum şi a obligativităţii de a respecta timpul de odihnă şi conducere. Sistemul GO-Box este singurul ce oferă 100% garanţia că plăteşti în funcţie de cât utilizezi.

Comparativ cu ţări precum Bulgaria unde costul/km cu taxa de drum este de 0.008 euro cenţi, transportatorii români plătesc 0.15 euro cenţi/km.