Breaking news

În 2011, în România se vor vinde flori de circa 1,2 milioane euro

loading...

Piața florilor din România este estimată în acest an la circa 1.2 milioane euro. 10% din comerțul cu flori se desfășoară în prezent în mediul online, potrivit unor estimări ale site-urlui florifrumoase.ro.

buchet floriCu toate acestea, vânzarea florilor în România ar putea fi și mai mare dacă, evaziunea fiscală ar fi combătută de autoritățile statului. peste 50% din cantitatea de flori vândută în prezent în România se face la negru.

Pentru acest an estimez o creștere de peste 30% a vânzărilor de flori online, în ciuda crizei financiare. Cele mai mari vânzări se înregistrează în perioada 1-8 martie, de 14 februarie, precum și în pragul unor sărbători importante, precum Crăciunul, Paștele, Floriile, Sfânta Maria”, a declarat Gabriel Caloian, administratorul florăriei online florifrumoase.ro

Potrivit spuelor lui Gabriel Caloian, evaziunea fiscală, începe de la depozitele de flori și se termină la distribuitorii de consumabile și accesorii pentru florării. Peste 50% din vânzătorii en-gross de flori nu eliberează facturi fiscale.

Lipsa facturilor reprezintă o reală problemă. Peste 80% din clienții noștrii sunt persoane juridice, în special marile corporații, deoarece vindem foarte multe aranjamente florale business. Bineînțeles că trebuie să eliberăm factură fiscal la toți clienții. Este enorm de greu, având în vedere că distribuitorii de flori eliberează foarte greu facturi. De exemplu, la Piața George Coșbuc, maximum trei depozite eliberează, iar aici prețurile sunt mai mari decât la restul en-gross-urilor”, a mai spus Gabriel Caloian.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>