Breaking news

Imprimanta ultimaker și filamentele PET – Avantaje și dezavantaje

loading...

Folosești de ceva timp o imprimantă destinată începătorilor precum cele de tip FDM? Ai acumulat destulă experiență pentru a opta pentru o variantă mai bună?

Poți încerca imprimantele profesionale pentru experiențe mult mai calitative, dar și mai interesante din punct de vedere al utilizării.

Schimbarea poate crea neplăceri sau nesiguranțe, dar te vei adapta numaidecât, mai ales dacă ești pasionat de domeniul printării. Imprimanta Ultimaker este una dintre opțiunile dedicate profesioniștilor.

Cu performanțe ridicate de printare, se clasează în lista celor mai apreciate imprimante. Însă, înainte de a lua decizia de a achiziționa un asemenea dispozitiv ar trebui să acorzi timp suficient informării. Iată principalele avantaje și dezavantaje pe care le prezintă:

Avantaje:

      Poți crea obiecte mai voluminoase și în cantități mai mari.

      Este potrivită pentru numeroase industrii și domenii. De la simple prototipuri până la obiecte finite, imprimanta Ultimaker te va ajuta să atingi o precizie ridicată.

      Vei putea reda și cele mai insesizabile detalii. Oamenii te vor aprecia, astfel, tocmai pentru profesionalismul de care dai dovadă.

      Prezintă suporturi destinate unei game variate de materiale utilizate pentru printare.

Dezavantaje:

      Prețul investiției este unul ridicat, însă va compensa cu rezultatele finale.

      Va trebui să aștepți destul de mult pentru a te bucura de produsele printate. Este un dezavantaj substanțial dacă ești presat/ă de timp.

Nu uita că alegerea filamentelor este la fel de importantă pentru performanțele ridicate de printare. O alegere interesantă poate fi filamente PET pentru imprimantă 3d. Sunt unele dintre cele mai folosite filamente, tocmai datorită particularităților deosebite pe care le prezintă. Te vei bucura de un spectru larg de culori și nuanțe pe care să îl utilizezi în procesul de printare. Flexibilitatea de care dă dovadă te va ajuta să manipulezi ușor obiectele rezultate. Prezintă o rezistență sporită în fața șocurilor chimice sau mecanice. Nu degajă niciun miros neplăcut sau care să dăuneze organismului uman. Bineînțeles că dezavantajele nu lipsesc. Razele UV pot împiedica acuratețea printării. Procesul printării poate fi destul de complex și greu de realizat. De asemenea, costurile sunt destul de ridicate.

Informarea riguroasă este cel mai important pas în alegerea imprimantei potrivite. Dacă ai acumulat baza esențială pentru printarea 3d este momentul să încerci și alte variante de pe piață. Mizează întotdeauna pe evoluție și învățare continuă!

loading...