Breaking news

Impozitele şi taxele pot fi plătite și prin intermediul băncilor

Un nou sistem de colectare a taxelor și impozitelor va fi implmentat de către Ministerul de Finanțe împreună cu mai multe instituții de credit din România.

COADA - TAXE SI IMPOZITEPrin intermediul acestui sistem, cetățenii pot achita diferite taxe către orice primărie din țară indiferent unde aceștia locuiesc, prin intermediul băncilor, fără să plătească comisioane bancare.

Cetăţenii pot accesa serviciile acestui sistem prin internet banking sau la ghişeele băncilor utilizând o aplicaţie, pusă la dispoziţie de M.F.P., cu ajutorul căreia pot completa documentul de plată. Această aplicaţie va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor şi pe site-ul www.mfinante.ro. Prin intermediul acestui sistem simplificat cetăţenii pot obţine informaţii legate de tipul obligaţiilor de plată şi instituţiile publice beneficiare fără a mai fi necesar să cunoască toate detaliile legate de coduri IBAN ale conturilor de venituri bugetare sau coduri fiscale ale instituţiilor publice”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Finanțe.

Sistemul este funcțional începând din 18 august pentru clienţii Băncii Comerciale Române, urmând ca din luna septembrie să fie operaţional şi pentru clienţii CEC şi Bancpost.

Cele trei bănci vor oferi servicii pentru aproximativ 8 milioane de clienţi persoane fizice.