Breaking news

Impozitele la pariuri în 2021. Cât plătesc pariorii?

Pariurile sportive sunt un domeniu foarte atractiv pentru pasionații de sport și nu numai. Pe lângă partea care ține de analiza meciurilor, de gestionarea bugetului și de strategiile alese, există și partea de impozite pe care pariorii le plătesc. O să îți prezint cele mai importante aspecte pe care trebuie să le știi despre impozitele la pariuri în 2021.

Impozite la pariuri offline și online

Impozitele la pariuri diferă de mediul în care alegi să pariezi, offline sau online. Dacă alegi să pariezi offline, atunci vei avea de plătit pentru fiecare bilet plasat un impozit de 5% din miza pe care ai ales-o.

Dacă vrei să plasezi un bilet cu o miză de 10 RON, atunci miza ta reală va fi de 9,5 RON deoarece 0,5 RON reprezintă impozitul. Dacă vorbim de câștiguri, procentul de impozitare diferă și este clasat pe anumite praguri. Dacă ai un bilet cu un câștig care nu depășește 66.750 RON, atunci vei plăti un impozit de 1% din suma câștigată.

În cazul în care vorbim de un câștig între 66.751 și 445.000 RON, vei avea de plătit plus 16% din suma câștigată, iar la câștiguri de peste 445.000 RON, plus 25% din suma câștigată. Trebuie să știi că impozitele se opresc la sursă indiferent că pariezi pe fotbal, tenis sau optezi pentru diferite tipuri de pariuri pe baschet. La sursă, adică la casa de pariuri, deci le vei plăti pe loc fie că plasezi un pariu, fie că ridici un câștig.

Un sfat de la pariorii profesioniști este să plasezi miza pe mai multe bilete pentru a nu depăși pe fiecare bilet în parte câștigul de 66.750 RON și pentru a evita plata unor mii de lei în plus.

Pariuri online – impozite

În schimb, când vine vorba de pariurile online, situația se schimbă. Trebuie să știi din start că atunci când alegi să pariezi online, nu mai ești nevoit să plătești impozitul de 5% la plasarea pariului, deci ai un avantaj mare.

Totuși, operatorii sunt obligați să plătească o taxă de 2% pentru fiecare pariu plasat și majoritatea acestora au ales varianta de a-i obliga pe clienți să plătească acest impozit de 2% care reprezintă taxa de depunere.

În schimb, există și operatori care nu percep aceasta cotă de 2% de la clienți și preferă să o plătească ei. Taxele pe profit, adică pe retrageri sunt la fel ca cele din agențiile stradale, dar aici poți folosi o metodă prin care să eviți plata acelor impozite foarte mari și anume retragerea banilor din cont în tranșe mai mici de 66.750 RON pentru a plăti doar 1% impozit din suma retrasă. Este o metodă 100% legală pe care o poți folosi cu succes atunci când alegi să pariezi online.

Pentru a-ți optimiza taxele atunci când joci frecvent la pariuri, îți recomandăm să optezi pentru pariurile online. În acest sens o opțiune bună este să îți faci un cont nou Unibet, cea mai apreciată case de pariuri de la noi.

 

>