Breaking news

Importanța serviciilor pentru roțile și anvelopele auto

Foarte mulți șoferi acordă o atenție sporită atunci când vine vorba despre funcționarea optimă a motorului mașinii, a cutiei de viteze sau a altor componente auto. Însă trebuie spus că o atenție deosebită trebuie să fie acordată roților și anvelopelor. Modul în care funcționează roțile și starea anvelopelor reprezintă un element esențial pentru siguranța tuturor participanților la trafic. Tocmai de aceea, serviciile pentru roți și/sau anvelope oferite de un service auto Calea Șagului Timișoara trebuie să fie avute în vedere de fiecare șofer.

Care sunt serviciile pentru roți și anvelope?

Serviciile profesionale din cadrul unui service auto care vizează roțile și anvelopele autoturismului includ printre altele echilibrarea roților, repararea anvelopelor, montajul anvelopelor și vulcanizarea acestora. Echilibrarea roților vizează atât jantele de tablă, cât și jantele de aliaj. În procedura de echilibrare a roților sunt folosite echipamente moderne menite a reda echilibrul perfect pentru roțile autoturismului. Roțile perfect echilibrate previn problemele cu direcția în momentul în care mașina rulează. De asemenea, echilibrarea roților previne uzura anvelopelor.

vulcanizare auto

Repararea anvelopelor reprezintă o economie importantă pentru orice șofer din perspectiva costurilor. Serviciile de vulcanizare auto permit folosirea în continuare a unor anvelope care au nevoie de reparații. În consecință nu mai sunt necesare anvelope noi, vulcanizarea auto folosind petice aplicate la rece pentru a repara acele anvelope care au fost lovite, înțepate sau tăiate în timp ce autoturismul rula sau staționa.

Montajul anvelopelor implică utilizarea de pistoale profesionale, rampe pentru ridicarea mașinii, cricuri pneumatice și elevatoare. Aceste echipamente profesionale permit mecanicilor dintr-un service autorizat să demonteze sau să monteze într-un ritm foarte bun toate tipurile de anvelope pentru o gamă foarte variată de autoturisme. Deși poate părea o operațiune simplă, montajul efectuat corect în cazul anvelopelor este esențial pentru siguranța în trafic atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Apelează la servicii pentru roți și anvelope auto

Indiferent dacă ai nevoie doar de o revizie a autoturismului pe care îl conduci sau dacă simți că ceva nu este în regulă cu roțile sau cu anvelopele mașinii, este recomandat să te adresezi unui service autorizat unde vei putea beneficia de servicii profesionale.

Dacă problema este dată de geometria și de dereglarea roților, vei putea beneficia de servicii pentru reglare unghi de fugă. Dacă problema cu care te confrunți este dată doar de anvelope uzate sau care au nevoie de vulcanizare, vei putea beneficia inclusiv de astfel de servicii. Întotdeauna atunci când apelezi la un service autorizat, ai garanția că orice problemă a roților sau a anvelopelor va fi rezolvată la standarde ridicate de calitate.

>