Breaking news

Importanța integrării tinerilor NEETs pe piața muncii

 

Indiferent de cultură, țară, regiune și așa mai departe tinerii reprezintă o categorie distinctă de vârstă. Aceștia au în general nevoi și aspirații specifice vârstei respective.  De asemenea, de-a lungul timpului, cercetători din diverse domenii cum ar fi: sociologia, psihologia sau pedagogia, s-au arătat preocupați de acest subiect, realizând tot felul de cercetări cu privire la nevoile sau comportamentul tinerilor. În majoritatea cazurilor, orice abordare sociologică cu privire la tinerii din oricare societate contemporană, apreciază faptul că aceștia pot reprezenta într-o măsură egală, atât o problemă cât și o resursă.

 

Tinerii sunt o categorie aparte de persoane, datorită faptului că aceștia se află în plin proces de formare și de integrare. În foarte multe cazuri, este necesară consiliere și asistență din partea unor segmente sociale precum familia, școală, structuri guvernamentale și așa mai departe. Tinerii sunt o resursă semnificativă și extrem de importantă pentru orice sociatate, deoarece generația tânără reprezintă viitorul oricărei societăți. Tocmai din acest motiv, societatea trebuie să aibă grija de acești tineri.

 

Există o mulțime de societăți și organizații care se implică și au pus la cale diverse proiecte de integrarare pentru tineri, mai exact, pentru categoria de tineri NEETs care sunt șomeri și care au vârste cuprise intre 16 și 29 ani.

 

Proiectlastart.ro este unul dintre cele mai bune exemple. Obiectivul acestui proiect este reprezentat de creșterea gradului de ocupare și dezvoltarea competențelor pentru 378 tineri NEETs care nu au un loc de muncă și care intanpina dificultăți în ceea ce privește angajarea. Toți acești tineri au vârste cuprinse intre 16 și 29 ani și sunt înregistrați la Serviciul Public de Ocupare din regiunea de Sud-Est. Accentul se pune în primul rând de categorii defavorizate de tineri precum sunt rromii sau cei din mediul rural cu posibilități reduse. Astfel, aceștia beneficiază de servicii de informare și provomare, servicii de formare profesională, servicii de mediere pe piață muncii, precum și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului pe întreaga perioadă a proiectului.

 

În general, ideea unui loc de muncă nu este un lucru la care ne gândim cu entuziasm, în special pentru tinerii care au crescut într-un mediu dificil. Tocmai din acest motiv este foarte bine că există proiecte dedicate tinerilor NEETs precum este Proiectlastart.ro. Un loc de munca sau chiar responsabilitatea antreprenoritatului poate schimba foarte mult pe oricine și această schimbare este una pozitivă. Pe lângă faptul că este necesar un loc de muncă pentru a-ți putea asigura un trai cel puțin decent, vei învață să devi mai responsabil, iți va crește încrederea în tine însuți și vei învăța să te descurci mai bine în anumite situații.

 

Puteți afla mai multe informații utile despre Proiectlastart.ro si despre ce presupune integrarea NEETs la numai un simplu click distanță, astfel că, dacă vă numărați printre cei care pot fi ajutați de această inițiativă ori dacă aveți la cunoștință persoane care pot beneficia de ajutorul celor de la Proiectlastart.ro, aici puteți găsi răspunsul pe care îl căutați.

 

Acestea fiind spuse, accesați Proiectlastart.ro și cu siguranță aici puteți găsi extrem de multe informații utile și oportunitatea prin care tinerii NEETs pot reuși mai ușor în viață.

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

>