Breaking news

Importanta incaltamintei de protectie pe santier

Fiecare angajat are dreptul sa lucreze intr-un loc in care sanatatea si siguranta lui sunt bine controlate. Autoritatile locale viziteaza adesea diverse locuri de munca pentru a efectua evaluari periodice ale riscurilor, pentru a se asigura ca siguranta lucratorilor nu este compromisa. Indiferent daca lucrezi intr-o industrie de fabricatie sau un santier, trebuie sa ai grija de sanatatea ta.

 

Potrivit expertilor in domeniu, pentru a te asigura ca siguranta ta nu este pusa in pericol, ar trebui sa incepi cu purtarea de incaltaminte de protectie cum este cea de la https://www.bprotect.ro/incaltaminte-protectie, ori de cate ori te afli la locul de munca. Cei care lucreaza in special pe santiere, ar trebui sa investeasca in bocanci de protectie de calitate.

 

Incaltamintea de protectie este foarte importanta pentru orice lucrator de pe santier sau un loc de munca aferent. Din pacate, acest aspect este in mare parte trecut cu vederea si exista multe consecinte ale nepurtarii bocancilor de protectie in industria constructiilor. Incaltamintea de siguranta de calitate te poate ajuta eviti leziunile la nivelul picioarelor in timp ce lucrezi. Acest tip de incaltaminte de protectie este conceput cu elemente de siguranta, cum ar fi varf intarit care protejeaza picioarele in cazul unui contact cu obiectele grele. Inainte de a achizitiona incaltamintea de protectie adecvata, trebuie sa cunosti importanta acesteia la locul de munca.

 

Incaltamintea de protectie previne alunecarile

 

Primul motiv pentru care ar trebui sa cumperi incaltaminte de protectie, este pentru a preveni alunecarea, impiedicarea si caderea, in functie de suprafata. Pantofii de protectie au o aderenta puternica la sol, ceea ce inseamna ca vei putea evita cu usurinta caderile. In calitate de angajat responsabil, trebuie sa te protejezi cumparand incaltaminte de protectie pentru a preveni astfel de accidente.

 

Aceasta incaltaminte este fabricata dintr-un material special care nu iti permite sa te impiedici sau sa cazi. Daca angajatorul tau nu a cumparat astfel de incaltaminte, ia initiativa si cumpara ceea ce ai nevoie pentru siguranta ta.

 

Incaltamintea adecvata protejeaza sanatatea angajatilor

 

Un alt motiv pentru care trebuie sa cumperi incaltaminte de protectie, este pentru a te asigura ca nu iti pui sanatatea in pericol. Lucrand pe santier, poti fi expus la diferite substante chimice care iti pot afecta sanatatea. De asemenea, majoritatea acestor locuri de munca implica lucrul in picioare pentru perioade destul de lungi de timp. Sa stai in picioare foarte multe ore nu este niciodata usor, mai ales daca incaltamintea ta nu este bine proiectata. Prin urmare, principalul motiv pentru cumpararea incaltamintei de protectie, este sa te asiguri ca ai un suport si o postura corespunzatoare. Acesti pantofi sunt conceputi pentru a oferi picioarelor spatiu pentru a respira, astfel incat sa te simti confortabil pe tot parcursul zilei de munca.

 

Incaltamintea de protectie ofera sprijin pentru glezne

 

Un alt avantaj al incaltamintei de protectie este ca ofera un sprijin adecvat in timp ce-ti indeplinesti datoria. Asa cum am mentionat anterior, acest tip de incaltaminte imbunatateste postura, ajutandu-te sa mentii o pozitie sanatoasa a coloanei vertebrale. De asemenea, bocancii de protectie sunt conceputi in asa fel incat sa ofere sprijin pentru glezna.

 

>