Breaking news

Importanța controlului stomatologic – beneficii pentru sănătate

A23. Pasindora@exclusivnews.ro@clinica dentara 1

Foarte multe persoane se confruntă cu frica de dentist, fără să-și dea seama că vizita în cabinetul medicului stomatolog are numeroase beneficii pentru sănătatea întregului organism. Sigur, această teamă vine, în general, din pricina unor traume – situații  prin care majoritatea oamenilor au trecut tot din cauza neglijenței. Fie că suntem conștienți sau nu, cu cât amânăm controlul stomatologic, cu atât problemele noastre se vor agrava și vor fi din ce în ce mai dureroase.

Dacă și tu te confrunți cu teama de dentist, ar trebui să găsești soluții pentru a trece peste această frică. Poți începe prin a apela la o clinica dentara cu renume, un loc care îți garantează servicii de calitate. Apoi, e vital să înțelegi care este rolul controlului stomatologic și care sunt principalele avantaje aduse de vizita în cabinetul medicului dentist:

Controlul periodic – un rol important în prevenție

Da, poate că îți place să crezi că ai o igienă dentară corectă – folosești o periuță electrică performantă, apă de gură, ață dentară și duș bucal. Cu toate acestea, e important să știi că există anumite locuri pe care, uneori nu le poți igieniza corespunzător. În plus, diferite alimente sau băuturi pe care le consumi zilnic îți pot păta dinții, în timp ce contribuie activ la depunerea tartrului, mai ales în spațiile interdentare. Din acest motiv, un control stomatologic realizat periodic, te poate ajuta în depistarea diferitelor probleme pe care uneori e greu să le observi cu ochiul liber.

Legătura dintre dantură și sănătatea generală a organismului tău

Da, controlul stomatologic are un rol deosebit de important în prevenirea diferitelor afecțiuni dentare și gingivale, dar știai că există o strânsă legătură între sănătatea orală și sănătatea generală a organismului tău?   au demonstrat de-a lungul timpului că există o legătură puternică între bolile gingivale și diabet, pneumonie, cancer pancreatic și bolile de inimă. Vorbim astfel de multe alte motive pentru care controlul stomatologic trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine.

A23. Pasindora@exclusivnews.ro@clinica dentara 2

Controlul stomatologic e costisitor?

O întrebare la care toată lumea își dorește să găsească un răspuns este legată de aspectul financiar. Controlul stomatologic e costisitor? Ei bine, o simplă vizită la medicul dentist e mult mai ieftină decât ți-ai putea imagina, însă tratarea afecțiunilor pe care le-ai tot amânat poate fi cu mult mai scumpă. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești să economisesti sume importante de bani, ar fi indicat să mergi la control de două ori pe an. Ai fi surprins să afli că scaunul din cabinetul stomatologic e chiar confortabil atunci când nu te confrunți cu afecțiuni grave.

Așadar, controlul stomatologic trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine. Nu lăsa teama să te împiedice să ajungi la medicul dentist, ci gândește-te că o problemă depistată în stadiu incipient poate fi rezolvată mult mai ușor, fără durere și cu un buget redus. Apoi, ia în considerare și ideea că o dantură sănătoasă ghidează întreaga ta stare de bine. Unde mai pui că un zâmbet frumos, fără probleme va contribui enorm la aspectul tău estetic. Da, frumusețea naturală e încă în tendințe.

>