Breaking news

Importanta asistentei specializate in utilizarea cantarelor industriale

Cantarele industriale sunt folosite in numeroase industrii pentru a determina greutatea diverselor materii prime si produse finite. Indiferent de dimensiunile sau capacitatile cantarelor industriale, acestea au nevoie de mentenanta si verificari regulate din cauza mediului la care sunt expuse. Astfel, Master Tech vine in ajutorul dumneavoastra cu un sistem bine pus la punct de asistenta specializata.

cantar industrialAmplasate adesea in exterior, cantarele risca sa se deterioreze in timp, costul reparatiei unui cantar sau a inlocuirii unor componente esentiale ajungand uneori la o suma ridicata. De aceea, este important sa important sa alegeti o companie cu o buna implementarea programului  de suport si mentenanta.

Fiecare echipament de cantarit are cerinte specifice, iar pentru utilizarea lui este necesara asistenta tehnica specializata. Master Tech se adapteaza nevoilor operationale si financiare ale fiecarui client. Dupa cum afirmam in paragraful anterior, un serviciu puternic de suport clienti este poate cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont cand selectati compania cu care vreti sa colaborati. Operatorii trebuie sa inteleaga echipamentul pe care il detineti si sa fie la curent istoricul acestuia si cu eventualele problemele anterioare cu care v-ati confruntat. Serviciile de mentenanta si reparatie sunt construite in jurul nevoilor fiecarui client si variaza de la simple calibrari anuale pana la inlocuirea celulelor, a cutiei sau a indicatorului. De avut in vedere sunt bineinteles si masurile de sanatate si siguranta in folosirea echipamentului electric.

Tipuri de cantare industriale

Printre tipurile de cantare oferite de Master Tech se numara cantarul auto beton, cantarul auto relocabil, cantarul auto mentalic, cantarul pe axa sau platformele industriale. Indiferent de modelul de cantar, intretinerea acestuia este obligatorie si este responsabilitatea proprietarului care utilizeaza sau ofera spre utilizare respectivul aparat de cantarit.

Serviciile de reparare a cantarelor electronice omologate pot fi efectuate doar de catre operatorii autorizati. In acest mod aveti siguranta unui serviciu de calitate. Cand nu sunteti sigur daca o companie este autorizata sa nu, nu va sfiiiti sa cereti Avizul pentru exercitarea activitatii de reparare mijloace de masurare emis de Biroul Roman de Metrologie Legala.

Cum alegem compania cu care colaboram

La alegerea unui astfel echipament sunt numeroase aspecte de care trebuie sa tineti cont, in functie de prioritatile dumneavoastra  precum bugetul si rentabilitatea inventitiei. Daca nu sunteti familiar cu aceasta industrie, cel mai bine este sa apelati la o firma autorizata. De asemenea, luati-va timp sa verificati site-uri si forumuri de specialitate.

Serviciile de reparatii si mentenanta sunt disponibile pentru toate tipurile de cantare industriale indiferent de capacitatea lor, dar si pentru sisteme de cantarire speciale precum cantare de carlig. Activitatile de mentenanta variaza de la curatarea receptorului pana la verificarea si reglarea limitatorulor. Majoritatea operatiilor de rutina pot fi efectuate chiar de proprietari, Master Tech oferind asistenta tehnica specializata de-a lungul intregii activitati.

Desi nu par atat de importante, verificarile simple si regulate sunt un must daca doriti sa evitati eventuale erori de cantarire sau alte probleme care pot duce in timp la reparatii costisitoare. Operatiile simple precum cele de curatare si reglare  a limitatorilor nu necesita aviz, insa  acesta este obligatoriu pentru serviciile mai complexe, lipsa lui ducand la amendarea prestatorului de servicii.