Breaking news

Implantul dentar – solutie stomatologica ce merita atentie

Pierderea unui dinte poate perturba semnificativ calitatea vietii, creand dificultati in timpul  vorbirii si alimentatiei, intre altele. Mai mult de atat, lipsa dintilor poate fi vizibila in situatia in care este vorba despre aceia din fata, situatie care are consecinte estetice semnificative si, implicit, consecinte de natura emotionala. Singura solutie viabila in astfel de cazuri consta in inlocuirea dintilor lipsa.

Pentru oricine este in cautarea unei solutii permanente de inlocuire a dintilor lipsa, implantul dentar ar trebui sa fie prima optiune de pe lista ta de alegeri.

Ce este un implant dentar

Radacini artificiale care se simt si arata exact ca dintii naturali, implanturile dentare se plaseaza in locurile dintilor lipsa, in osul mandibular sau maxilar, urmand sa se integreze perfect in structura osoasa. Dupa plasarea implantului, in jurul acestuia se consolideaza tesutul osos, ceea ce asigura ancorarea ferma si stabilitatea dintelui sau a protezei artificiale. In mod cert, in comparatie cu puntile clasice si protezele conventionale, implantul dentar este un tratament stomatologic superior, cu o durata de viata cu mult mai mare.

Cum functioneaza implanturile dentare

Succesul si durabilitatea implanturilor dentare sunt conditionate de capacitatea de a intra in contact direct cu osul maxilarului in care sunt fixate. Acest proces este cunoscut sub numele de integrare osoasa si asigura stabilitatea protezelor care vor fi plasate pe implant.

Cine poate beneficia de un implant dentar

Implantul dentar este intr-adevar o solutie optima pentru inlocuirea dintilor lipsa si vine, de regula, in intampinarea celor care:

  • doresc o solutie durabila si pe termen lung pentru inlocuirea dintilor naturali pierduti;
  • urmaresc sa isi recapete estetica faciala prin inlocuirea dintilor lipsa;
  • vor sa poata manca si vorbi fara dificultate;
  • cauta solutii care sa inlocuiasca protezele incomode.

Cu toate acestea, medicii stomatologi cu experienta relevanta, precum cei de la clinica Elveto-Dent.ro, atrag atentia asupra faptului ca nu orice persoana este eligibila pentru implant dentar, fiind necesar ca pacientul sa indeplineasca anumite conditii din punct de vedere medical. Aceste condititii pot fi discutate cu medicii specialisti de la clinica stomatologica Elveto Dent.

De ce sunt implanturile dentare mai bune decat alte solutii

Implanturile dentare castiga popularitate, fiind recunoscute ca solutii convenabile si durabile pentru inlocuirea dintilor lipsa. Iata cateva motive pentru care este posibil sa preferi implantul dentar in locul unei proteze sau a unei punti:

  • asigura un zambet frumos – pierderea unui dinte poate strica zambetul si, totodata, estetica faciala. Un implant dentar poate restabili zambetul frumos si aspectul facial;
  • sunt durabile – spre deosebire de proteze si punti dentare, implanturile sunt concepute sa dureze pentru totdeauna. Pacientul care are grija de igiena si sanatatea dentara si respecta instructiunile medicului stomatolog cu privire la ingrijirea implanturilor, se poate astepta ca acestea sa dureze o viata intreaga;
  • necesita pregatiri minime – fabricarea puntilor dentare, chiar si pentru un singur dinte, necesita si prelucrarea dintilor adiacenti. Pe de alta parte, plasarea implanturilor dentare nu necesita nicio pregatire sau reducere a dintilor adiacenti, pastrand astfel structura naturala a dintilor.
  • permit consumul alimentar diversificat – oamenii care poarta proteze amovibile sau fixe trebuie sa evite consumul alimentelor dure sau lipicioase, fiind nevoiti sa se lipseasca de multe din alimentele preferate. Dupa inlocuirea dintilor cu implanturi dentare, se vor putea bucura de toate alimentele preferate, fara teama ca vor rupe sau distruge proteza.

Implanturile dentare sunt in prezent una dintre cele mai bune solutii pentru inlocuirea dintilor pierduti. Asadar, printr-un implant dentar in Bucuresti se poate spune la revedere protezei incomode si zambetului inestetic.

>