Breaking news

Implant dentar sau punte dentara? Descopera avantajele noii tehnici de inlocuire a dintilor lipsa

Chiar daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, prima intrebare care iti apare in minte atunci cand te confrunti cu o asemenea problema este daca sa apelezi la un tratament cu implant dentar sau la o solutie clasica de inlocuire a dintilor, precum puntile dentare.

Astfel, indiferent ca recurgi la restaurarea danturii prin implant dentar sau punte, decizia trebuie luata cat mai repede, deoarece lipsa dintilor pe termen lung poate avea efecte negative atat asupra gingiilor, a osului, a relatiei dintre dintii ramasi, precum si asupra fizionomiei tale. Iar pentru a lua decizia corecta, medicul specialist va tine cont de starea ta de sanatate generala, gradul de igiena orala, starea tesutului osos, obiceiurile nesanatoase (fumatul), gradul de implantare si starea parodontala a dintilor vecini etc. In final, vei fi indrumat catre un tratament cu implant dentar sau realizarea unei punti.

Puntea dentara este un pod care face legatura intre cei doi dinti invecinati dintelui pierdut, intre care urmeaza sa fie inserata o noua coroana dentara. Astfel, dintii vecini bresei sunt devitalizati (scoaterea nervului) si acoperiti la randul lor cu coroane, devenind stalpi de sustinere pentru dintele fals care urmeaza sa fie montat. Desi reprezinta una dintre cele mai populare si accesibile solutii de inlocuire a dintilor lipsa, puntile sunt mult mai invazive decat inserarea unui implant dentar, necesitand slefuirea dintilor sanatosi invecinati. Totodata, in felul acesta creste riscul aparitiei cariilor si nevoia unui tratament de canal in viitor. Mai mult, dezavantajul major al unei punti dentare este acela ca trebuie inlocuita periodic, avand o durata de viata de 10-15 ani si putandu-se deplasa odata cu varsta sau din cauza unei igiene orale necorespunzatoare.

Implantul dentar este, insa, un tratament revolutionar care aduce cu sine numai beneficii pacientului. Prin inserarea unei radacini artificiale din titan in structura osoasa de la nivelul mandibulei sau maxilarului si atasarea unei coroane finale din ceramica de inalta rezistenta si durabilitate, are loc crearea unui nou dinte cu aspect natural si 100% functional. Acesta va fi aproape imposibil de diferentiat de restul dintilor si poate dura chiar si pentru tot restul vietii, daca pacientul urmeaza o buna igiena orala.

Avantajele unui tratament cu implant dentar sunt urmatoarele:

– rezistenta, stabilitatea si siguranta lucrarii, pe care nicio alta metoda nu le ofera;

– solutie estetica si complet functionala;

– conservarea dintilor adiacenti si transmiterea fortelor de masticatie osului mandibular sau maxilar;

– datorita implantului dentar mananci tot ce vrei si zambesti fara retineri;

– implantul dentar ajuta la pastrarea osului sau gingiei si nu necesita ingrijire speciala (poate fi curatat la fel ca un dinte natural, spre deosebire de o punte, care necesita ingrijire mult mai atenta);

– implantul nu afecteaza integritatea dintilor vecini etc.

Pentru un tratament cu implant dentar care sa-ti asigure o reusita de 100%, apeleaza la Clinicile Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti. Aici vei avea parte de cele mai moderne aparaturi si de iscusinta celor mai priceputi medici implantologi, cu experienta in domeniu si in relatia cu pacientul, pentru a stabili impreuna cu acesta solutia optima de inlocuire a unuia sau mai multor dinti lipsa.