Breaking news

Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc, anchetați de DNA Brașov într-un dosar de retrocedări ilegale

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, și socrul premierului Victor Ponta, și deputatul Victor Hrebenciuc, implicați în mega scandalul de corupție privind retrocedarea moștenirii Familiei Ghica.

ilie sarbu - victor hrebenciucCei doi lideri PSD au fost audiați miercuri, la sediul DNA Brașov, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a peste 90.000 de hectare de pădure și teren agricol. În același dosar sunt anchetați și deputatul PSD, Ioan Adam, soția acestuia, judecător la Tribunalul Brașov, cât și alți doi judecători de la Tribunalul Covasna.

Ilie Sârbu a fost deja audiat la sediul DNA Brașov, unde s-a prezentat însoțit de un avocat. Surse judiciare susțin că senatorul PSD a fost inculpat în dosarul retrocedărilor.

Și deputatul PSD, Ioan Adam a fost chemat la audieri la DNA Brașov. Acesta este acuzat că împreună cu soția lui, judecător la Tribunalul București, și alți doi judecători din Covasna, au retrocedat ilegal peste 90.000 de hectare de păduri și teren agricol. Este vorba despre retrocedarea moștenirii familiei Ghica. Procurorii susțin că cei care au primit pământul și pădurile nu aveau acest drept.

La DNA Brașov urmează să fie audiat și deputatul PSD, Victor Hrevenciuc, tot în dosarul retrocedărilor.

La solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, Secţia pentru judecători a CSM a dat undă verde arestării și percheziției celor trei judecători acuzați că ar fi retrocedat peste 90.000 de hectare de pădure și teren agricol.

”În şedinţa din data de 13 octombrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor  Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna. Totodată, Secţia a încuviinţat efectuarea percheziţiei la locul de muncă al doamnei Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, precum şi  efectuarea percheziţiei domiciliare şi la locul de muncă cu privire la domnii  Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna. Hotărârea Secţiei pentru judecători  a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii DNA Brașov au descins miercuri dimineață la sediul mai multor instituții publice, sedii de firme și domiciliile unor persoane fizice, pentru efectuarea de percheziții într-un dosar în care este vizată retrocedarea ilegală a peste 90.000 de hectare de păduri și teren agricol.