Breaking news

Ilie Sârbu: Membrii Guvernului ne ţin la uşi, ne sfidează! Îşi bat joc de noi?

loading...

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, i-a criticat, într-o şedinţă a Biroului Permanent al Senatului, pe miniștrii Guvernului Ponta, pentru că aceștia nu vin la dezbaterea proiectelor.

ilie sarbuIlie Sârbu este foc și pară pe miniștrii Cabinetului Ponta, pe care îi acuză că ţin parlamentarii pe la uşi pe motiv că sunt ocupaţi şi nici secretarii de stat nu stau de vorbă cu aleşii şi îi sfidează.

“Am ajuns într-o situaţie în care nu are rost să mai venim nici noi aici. Noi ne facem că ne jucăm de-a Senatul? Instituţie supremă, Legislativ… nu mai ştiu câte atribute îi putem pune în coadă… Nu se poate. Îşi bat joc de noi? Mai mult, vă spun, dragi colegi, cu toată deschiderea, când vă duceţi pe la ministere aţi văzut că vă ţin pe la uşi, toţi. Nu au timp, sunt ocupaţi, sunt în şedinţe. Nici secretarii de stat nu stau de vorbă cu noi”, a declarat Ilie Sârbu.

Critica lui Ilie Sârbu la adresa miniștrilor vine după ce senatorul PDL Anca Boagiu şi  Puiu Haşotti, au ridicat, la şedinţa Biroului Permanent din 29 septembrie, problema faptului că la dezbaterea din comisii a proiectelor de lege nu sunt prezente instituţiile care au iniţiat proiectele respective şi că este o chestiune care se repetă.

“Pe toţi, şi pe cei de la putere. Nu mai fiţi atât de înţelegători, domnilor. Eu am fost în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Ştiu colegii care au fost cu mine atunci, nu discutam treaba asta. Nu era secretar de stat, la revedere. Vii când vrei, când vrei să-ţi treci legea, altfel… O să vorbesc la grup, dacă toate grupurile agreează ideea asta, nu se repetă. Ei ştiu. Când văd că lăsăm portiţa deschisă, ne sfidează, nu le mai pasă. Şi la plen, aţi văzut, că tot domnul Iliescu vine şi mai sunt câteva doamne care mai vin pe acolo de la dezvoltare rurală”, a spus Sârbu

“Aş vrea să mai adaug un lucru. Am fost în nenumărate ori – şi am mai spus-o aici în şedinţa Biroului permanent – martor la şedinţele de coaliţie, la Birourile permanente ale partidului, când premierul le cere, mai mult decât speram noi, miniştrilor să vină, că e interesul lor să vină, să ne explice, să promoveze proiectele. Nu mai vin nici la comisii. În plen, nu ştiu câţi miniştri am văzut. Haideţi să stabilim clar şi fără să mai facem excepţii”, a mai arătat Sârbu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că va trimite o scrisoare primului ministru în care să îl informeze asupra faptului că miniştrii sau secretarii de stat nu vin la dezbaterile din Senat asupra proiectelor iniţiate de Guvern

loading...