Breaking news

Ilie Năstase, acuzat de rasism din cauza unei glume făcute la adresa lui Serena Williams

Ilie Năstase, căpitanul nejucător al naționalei României de Fed Cup, a provocat un scandal imens în tenisul mondial după ce a făcut o glumă nepotrivită la adresa sarcinii Serenei Williams.

ilie nastaseIlie Năstase este acuzat de rasism, după ce tenismenul a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams: „Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?”. Nu este sigur că asta ar fi delcarat Năstase, deoarece vorbele sale s-au suprapus cu cele ale Simonei Halep. Jurnaliștii britanici de la „Daily Mail”, prezenți la conferința de presă, au luat foc în urma presupuselor delcarații făcute de primul lider ATP din era Open. Mai mult, BBC a notat că, în timpul ceremoniei de vineri, Năstase şi-a pus braţele în jurul căpitanului-nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, şi a întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei, deși este însărcinată cu al doilea copil.

„Nu tolerăm în niciun fel limbajul sau comportamentul discriminatoriu. Suntem la curent cu presupusele declaraţii făcute de căpitanul Ilie Năstase, fapt pentru care am demarat o investigaţie”, este punctul de vedere oficial al ITF.

După publicarea ştirii în presa britanică, Ilie Năstase a avut o reacție halucinantă în direct prin telefon la Antena 3.

„Doamnă, aştept o condamnare la 10 ani de închisoare. Asta este o declaraţie rasistă pentru dumneavoastră. Eu sunt benevol antrenor la Federaţie. Am dat din timpul meu şi am fost şi eu numărul 1… Ce are una cu alta? Ei au problemă… Aţi văzut acele probleme cu armele (n.r. – scandalul traficului de arme din România, reportaj publicat de Skynews), cu Anglia… Vă spun sigur că asta se întâmplă. Şi cu cei de acolo, cu românii care nu sunt lăsaţi să muncească în Anglia. Asta-i discriminarea. De 40 de ani de când mă cunosc cu Arthur Ashe, îi spuneam Ciocolatino şi nu s-a supărat nimeni… Păi cei de la BBC, o dau cum vor ei. N-au dat ştirea cum trebuia s-o dea. N-a fost intenţia mea să o jignesc pe Serena Williams, mai ales că o cunosc foarte bine, îl ştiu şi pe taică-su. Nu înţeleg de ce a apărut acest scandal exact acum, înaintea meciului dintre Simona Halep şi Heather Watson”, a declarat Ilie Năstase într-o intervenţie telefonică.