Breaking news

Igaş: Din iulie încep concedierile în rândul poliţiştilor

Din iulie, vor începe concedierile în rândul angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, a declarat joi, ministrul Traian Igaş.

igasPotrivit declaraţiilor lui Igaş, diminuarea indemnizaţiei de hrană pentru poliţişti, se va aplica doar în luna iunie.

Diminuarea normei de hrană se aplică pe luna iunie, iar din iulie, banii se vor primi în integralitate. Diferenţa de bani pe care i-am oprit acum pe norma de hrană, vor fi recuperaţi în trimestrul III. Adică de la 130 de lei, la 400-500-600 de lei. Avem un buget care, în al doilea trimestru al i 2011, ne obliga să recurgem la reducere în rândul angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor„, a spus Traian Igaş.

Traian Igaş a precizat că evaluarea organigramelor din MAI continuă, pentru că „mai sunt posturi care nu se justifică”, iar disponibilizările vor începe în circa 30 de zile.

Totodată, Igaş le-a transmis liderilor de sindicat să nu mai plângă de milă poliţştilor şi să nu mai dezinformeze.

Invit liderii de sindicat la decenţă, pentru că dezinformează şi creează panică în teritoriu. Aştept şi eu ca orice cetăţean cu nerăbdare acele liste şi declaraţii de avere ale liderilor de sindicat. Pentru că cei care azi le plâng de milă poliţiştilor, care într-adevăr depun eforturi foarte mari pentru asigurarea liniştii şi siguranţei cetăţeanului, au de foarte multe ori venituri şi de zece ori mai mult decât aceştia„, a spus Igaş.

Sindicaliştii din Poliţie au declarat că de luni vor începe pichetările în toată ţara, nemulţumiţi de reducerea indemnizaţiei de hrană şi de faptul că aproximativ 10,000 de agenţi de poliţie vor fi concediaţi.