Breaking news

Iga Swiatek, noua campioană de la US Open

Iga Swiatek a cucerit turneul de tenis de la News York, US OPEN, ultimul Grand Slam al anului 2022. Este cel de-al treilea titlu de Grand Slam cucerit de poloneză.

Iga Swiatek, lider mondial în tenisul feminin și principală favorită la US Open 2022 și-a respectat statutul și a cucerit în premieră puternicul și prestigiosul turneul de tenis american.

Poloneza s-a impus în finală în fața tunisiencei Ons Jabeur, a cincea favorită a competiției.

Iga s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-6(7-5), după o oră și 51 minute de joc. După un prim set în care a defilat, poloneza a avut o replică puternică în setul doi când Jabeur a revenit de la 3-0 însă s-a tăiat în tie break.

Poloneza bifează al treilea succes în turneele de Grand Slam după trofeele din 2020 și 2022 de la Roland Garros, reușind astfel că câștige trei din trei finale de Mare Șlem în care se califică.

Ons Jabeur bifează a doua finală consecutivă de Grand Slam după cea de la Wimbledon pierdută în fața lui Elena Rybakina.

2,6 milioane de dolari a primit poloneza pentru câștigarea turneului de tenis US Open 2022. În timp ce Ons a primit doar 1,3 milioane de dolari.

>