Breaking news

Idei inovative pentru avizierele bibliotecii

Timpul petrecut la biblioteca scolii se presupune ca ar trebui sa fie petrecut cu seriozitate si pentru a acumula o oarecare experienta, pentru ca acolo inveti lucruri noi, iti faci temele si te documentezi referitor la multe alte lucruri.

avizierAtmosfera sobra dintr-o biblioteca a scolii poate totusi fi un pic mai vesela cu ajutorul unor obiecte de decor sau de obiecte utile care sa te ajute sa faci din timpul petrecut in sala de lectura, un timp petrecut cu cap. Diverse aviziere pentru perete pot readuce un aer mai destins si mai placut intregii incaperi in care se invata, se citeste sau se lucreaza pentru scoala.

            Idei pentru inveselirea bibliotecii scolare

Un avizier interesant, colorat si plin de imagini si de afise poate fi cu totul altceva in ceea ce priveste spatiul de lucru dintr-o biblioteca scolara. Asadar, daca nu exista asa ceva inca in sala in cauza, ar trebui adaugat de indata. De acest lucruri se poate ocupa fie administratorul scolii, fie poate veni cu idee insasi bibliotecara. Asemenea panouri de afisaj sunt create pentru a atrage atentia si pentru a impartasi informatii cu un public mai larg, in cazul scolii acesta fiind format din elevi si din profesori. Bibliotecile publice sau bibliotecile scolare vor avea de fiecare data tipuri diferite de vizitatori si prin urmare, ideile de a exista asemenea aviziere undeva la vedere sunt de luat in calcul.

            Avizierele scolare in bibioteci – un punct de atractie

Existau vremuri in care pentru a atrage oamenii in general si in special elevii la biblioteca, erau cartile nou aparute si detinute de catre rafturile salii in cauza. Insa in zilele noastre nu mai este de ajuns acest lucru. Acum, putem obtine exact aceeasi satisfactie daca vom amplasa panouri din tabla cu geamuri sau fara, pline de liste de interes si de informatii pretioase. Aceste aviziere trebuie sa faca o biblioteca sa para chiar si mai interesanta in ochii celor ce ii calca pragul. Pentru a realiza aceste lucruri, chiar si elevii pot veni cu idei bune catre profesorii lor sau catre director. Nu numai ca asemenea tipuri de aviziere vor face mai placuta atmosfera dintr-o biblioteca, dar de asemenea vor face mai interesanta si sala de clasa.

In acest sens, poate fi vorba despre o implicare elev-profesor in ideea unei astfel de activitati, ceea ce va asigura faptul ca elevii vor continua sa viziteze biblioteca cel putin pentru eforturile pe care le-au depus in cazul amplasarii unui avizier scolar acolo. In cadrul unui asemenea panou cu informatii, pot fi atasate mai multe lucruri: sugestii pentru a face timpul petrecut la biblioteca mai placut, invitatii la diferite evenimente ce au loc in cadrul scolii, opinii despre activitatile scolare si extracurriculare, dar si oferirea de feedback si liste de rezultate scolare.