Breaking news

Iată victoriile protestatarilor

După unsprezece zile de proteste stradale, românii au obținut patru victorii importante.

Românii au reușit să obțină mici victorii, dar importante, în raport cu autoritățile statului, în speță Guvernul și Președenția. În lipsa unor proteste stradale masive, aceste victorii nu ar fi fost posibile.

Prima victorie s-a consumat pe data de 13 ianuarie, când Băsescu, speriat de protestele care izbucniseră în câteva orașe din țară și București, a decis să retragă proiectul legii sănătății.

A doua victorie a fost repunerea în funcția de subsecretar de stat a lui Raed Arafat, la fix o săptămână după ce fusese silit de Băsescu să își dea demisia.

Cele două mici victorii nu i-au înduplecat pe protestatari care au continuat să iasă în stradă și să strige demisia lui Băsescu și Boc.

Pe 23 ianaurie s-au consemnat alte două victorii importante. Emil Boc l-a demis pe Ministrul de Externe, Teodor Baconschi întrucât acesta jignise protestatarii spunând că doar „mahalaua violentă și inept a ieșit să protesteze”.

A doua victorie repurtată de protestatari este amânarea cu un an a taxei de primă înmatriculare pentru mașinile vechi.

Însă nici aceste ultime victorii repurtate de protestatari nu îi determină să reunțe, ba din contră, le dă curaj că au fosța de a schimba guvernul și președintele României.

Cei patru pași făcuți înapoi de către Putere sunt semnul că presiunea străzii începe să producă efecte.