Breaking news

Iată topul celor mai celebre și frumoase Parcuri din România

Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din țara noastră pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Google Maps a acumulat peste un milion de recenzii pentru parcurile și grădinile publice din România. Clasamentul întocmit de noi ia în calcul parcurile și grădinile publice care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. Acolo unde mediile recenziilor parcurilor au fost la egalitate, am prioritizat parcul care a adunat cele mai multe recenzii.

Cele mai bine cotate parcuri se află în marile orașe ale țării – Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova. Dintre acestea, două parcuri – Grădina Publică Palas din Iași și Iulius Gardens din Timișoara -au reușit să obțină un rating excelent de 4,8, dintr-un maximum de 5.

O supriză foarte placută o reprezintă parcurile din orașe mici sau mijlocii precum BlajCareiCâmpinaSlănic Moldova sau Sinaia care au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situează printre cele mai frumoase și bine îngrijite parcuri din România.

Mai jos găsiți lista completă a celor mai bine cotate parcuri și grădini publice din țară.

1. Grădina Publică Palas, Iași

Rating: 4,8
Număr de recenzii: 10229

 Gradină Publica Palas Iasi
Credit poza: Zona Ozona, Google Maps

Grădina Publică Palas este o bijuterie situată în inima orașului Iași, oferind o oază de verdeață și frumusețe într-un mediu urban.

Cu numeroase locuri cu umbră, vizitatorii se pot bucura de momente de liniște și răcoare în timp ce admiră vegetația bogată și frumoasă. O fantână arteziană și esplanada cu scări de urcare spre Palatul Culturii adaugă un plus de farmec și oferă oportunități excelente pentru fotografii spectaculoase.

Restaurantele și terasele elegante din apropiere oferă posibilitatea de a savura o masă delicioasă în timp ce vă bucurați de peisajul încântător. Separeurile discrete și prețurile accesibile adaugă un plus de confort și satisfacție pentru vizitatori.

Atât vara, cât și primăvara devreme, grădina își păstrează frumusețea și este întotdeauna bine îngrijită și curată.

2. Iulius Gardens, Timișoara

Rating: 4,8
Număr de recenzii: 1715

Iulius Gardens Timisoara
Credit poza: AUDIGY, Google Maps

Iulius Gardens este unul dintre cele mai frumoase și bine îngrijite spații verzi din Timișoara, amenajat într-un mod unic, deasupra parcării subterane din cadrul complexului Iulius Mall.

Pe lângă vegetație, parcul oferă și alte atracții, cum ar fi: un carusel dublu pentru copii, un lac pitoresc, alei de promenade cu muzică de relaxare și zone de relaxare pe gazon unde vizitatorii se pot întinde și se pot bucura de priveliște sau de o carte.

Un loc cu adevărat frumos unde poți sta afară, să te bucuri de aer curat și de iarbă verde, să mănânci ceva sau pur și simplu să te bucuri de împrejurimi.

3. Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.), București

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 29562

Alexandru Ioan Cuza Park Bucuresti
Credit poza: Laura Dimcea, Google Maps

Parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3, cunoscut și drept Parcul Titan sau Parcul IOR, este cel mai bine cotat parc din București si al treilea cel mai bine cotat parc din țară. Parcul este unul dintre cele mai mari parcuri din capitală, are o suprafață de 85 de hectare, fiind al doilea ca mărime din București.

Un punct de atracție al parcului îl reprezintă lacul care oferă posibilitatea de a vă plimba cu vaporașul, hidrobicicleta sau chiar cu o lebădă gigantică. De asemenea, lacul reprezintă un refugiu pentru multe rațe, lebede, lișițe, broaște țestoase, pescăruși și alte specii de păsări și animale care pot fi văzute pe lac, spre încântarea celor mici.

În parc, veți găsi multe oaze de liniște, locuri de joacă pentru copii, iar dacă sunteți un pasionat de fotografie sau un iubitor al animalelor, veți avea multe subiecte de capturat în imagini. Parcul găzduiește săptămânal târguri și concerte, iar în serile de weekend muzica poate fi auzită în parc, fie de la scena din apropierea lacului, fie de la restaurantul Taverna Racilor, aflat la intrarea din Bulevardul Liviu Rebreanu.

Aici puteți găsi și terase pentru a vă opri să beți sau să mâncați ceva, iar dacă sunteți pasionat de filme, puteți viziona filme în aer liber. Aerul proaspăt și curat din parc vă face să vă simțiți departe de agitația orașului, oferindu-vă un sentiment de liniște și relaxare.

4. Parcul Central Simion Bărnuțiu, Cluj

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 20538

Parcul Central Simion Bărnuțiu Cluj
Credit poză: Dan Oleynik, Google Maps;

Parcul Central „Simion Bărnuțiu” (Parcul Mare) este situat în centrul orașului Cluj-Napoca și este cel mai popular parc din oraș.

Parcul oferă o varietate de activități pentru vizitatori. Există o zonă de joacă pentru copii, o pistă de biciclete, terenuri de baschet și zone speciale pentru hamace. O atracție principală a parcului este lacul Chios, pe care te poți plimba cu hidrobicicleta. În Parcul Central se află clădirea vechiului Casino, care găzduiește frecvent expoziții si evenimente culturale.

În timpul verii, parcul devine locul preferat al clujenilor pentru că aici se organizează concerte live, spectacole de teatru în aer liber și festivaluri. Copiii se pot bucura în fiecare weekend de zone de joacă și activități special create pentru ei.

5. Dumbrava Sibiului, Sibiu

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 20538

 Dumbrava Sibiului, Sibiu
Credit poză: Sorin Moldovan, Google Maps;

Dumbrava Sibiului ocupă un loc special în inima sibienilor. Parcul, care este încadrat drept rezervație naturală, este situat în partea de vest a orașului și se întinde pe o suprafață generoasă de aproximativ 900 de hectare.

În Dumbrava Sibiului veți găsi o varietate de activități de agrement, inclusiv o grădină zoologică, o zonă de agrement cu lacuri, un parc de aventură pentru copii și adulți, un teren de minigolf, un teren de fotbal și multe alte facilități sportive.

Principalul punct de atracție al parcului este Muzeul ASTRA, unul dintre cele mai frumoase muzee din țară și cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Muzeul prezintă arhitectura și tradițiile locale din majoritatea regiunilor din țară și puteți admira case tradiționale, biserici, mori de apă si de vânt, precum și o colecție impresionantă de obiecte tradiționale de uz casnic și instrumente meșteșugărești.

Pe lângă Parcul Astra, Pădurea Dumbrava reprezintă o altă atracție a parcului unde puteți descoperi diverse specii de arbori și arbuști, dar și multe specii locale de flori.

6. Parcul Nicolae Romanescu, Craiova

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 15508

Parcul Nicolae Romanescu
Credit poza: Ionut Lucian Vilca, Google Maps;

Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova este unul dintre cele mai mari parcuri din Europa de Est și al treilea ca mărime în Europa, fiind unul din principalele puncte de atracție ale Craiovei. Parcul are o suprafață totală de aproape 100 de hectare, iar lacul din interiorul parcului are o suprafață de aproximativ 4 hectare.

Aici puteți vedea Castelul Fermecat și Podul Suspendat, care au peste 100 de ani vechime, Lacul Mare și pârâul Fetsey cu sirenele sale fermecătoare.

În incinta parcului se află și un mic zoo, pe care îl puteți vizita gratuit. De asemenea, parcul este dotat cu o serie de facilități, precum piste de alergare și ciclism, terenuri de sport, zone de picnic și locuri de joacă pentru copii. Puteți servi o cafea pe terasa de lângă debarcader, sau puteți mânca pe terasa din mijlocul parcului.

7. Parcul Dimitrie Ghica, Sinaia

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 14015

Parcul Dimitrie Ghica Sinaia
Credit poza: Ionel Ivan, Google Maps;

Parcul este situat în centrul Sinaiei și este un loc minunat pentru relaxare, unde vă puteți bucura de cântecul păsărilor și, dacă aveți noroc, veți întâlni veverițele negre extrem de prietenoase cu trecătorii.

Printre atracțiile parcului se numără aleile frumos amenajate, lacul pitoresc și podul de lemn care leagă cele două maluri ale acestuia. Peisajul este înfrumusețat cu numeroase specii de plante și copaci, iar în sezonul cald, florile colorate și ierburile înalte aduc o notă de prospețime și parfum în aer. De asemenea, există o zonă de joacă frumoasă pentru copii cu o tiroliană și este un loc perfect pentru a savura un kurtos kolacs.

Odată cu renovarea parcului, a fost restaurată şi banca regalǎ care face parte din cele cinci bǎnci regale construite în anul 1905, pe vremea Regelui Carol I, inscripţionarea pe speteazǎ indicând anul construcţiei. Parcul gǎzduieşte pe aleea principală Muzeul Rezervaţiei Naturale Bucegi şi frumoasa clǎdire a Cazinoului Sinaia, transformat recent în Centrul Internaţional de Conferinţe, unde periodic se organizeazǎ târguri şi expoziţii.

8. Parcul Copou, Iași

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 9203

Gradina Copou
Credit poza: Rahaf Ali, Google Maps;

Parcul Copou (sau Grădina Copou) este cel mai vechi parc din Iași, situat pe dealul Copoului și are o suprafață de aproximativ 10 hectare.

Parcul este considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din România, o oază de relaxare, liniște și pace. Este situat în apropierea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a altor clădiri istorice, și este cunoscut pentru Teiul lui Mihai Eminescu, un simbol al orașului și Obeliscul cu Lei.

Pe lângă istorie și frumusețe naturală, parcul găzduiește frecvent evenimente culturale, muzicale și activități distractive. ”A urca Copoul” reprezintă în sine o experiență, deoarece, la pas, puteți simți pulsul orașului, bucurându-vă de cât de frumos și special este Iașiul.

9. Parcul Iulius, Cluj

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 5434

Credit poza: Iulius Mall Cluj-Napoca

Parc Iulius din Cluj-Napoca este un mic parc, foarte cochet și bine întreținut , și un loc extrem de animat unde vizitatorii se pot relaxa și bucura de frumusețea naturii și a lacului.

Lacul este unul dintre punctele de atracție ale parcului, unde puteți admira rațele sălbatice si face o scurtă plimbare cu barca. Veți găsi bănci dispuse prin parc și zone umbrite, unde puteți savura o gustare sau o cafea, în timp ce vă bucurați de razele soarelui.

De-a lungul anului, aici se organizează concerte, spectacole, festivaluri, activități sportive care aduc în grădină un aer vibrant și animat.

10. Parcul Coloanei Infinitului, Târgu Jiu

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 5136

Parcul Coloanei Infinitului
Credit poza: Sergiu Dragoi, Google Maps

Parcul Coloanei Infinitului din Târgu Jiu reprezintă un loc emblematic și impresionant, care găzduiește una dintre cele mai renumite opere ale sculptorului român Constantin Brâncuși. Situat în orașul natal al artistului, acest parc este o destinație deosebită pentru iubitorii de artă și pentru cei care caută o experiență culturală unică.

Înconjurată de o alee circulară și de vegetație abundentă, Coloana Infinitului se încadrează perfect în frumusețea naturală a parcului. Aleile pietruite te conduc prin verdeața parcului, oferindu-ți ocazia să explorezi fiecare detaliu al acestei opere de artă și să te lași purtat de energia ei unică.

11. Parcul Cetății, Sibiu

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 4190

Parcul Cetatii, Sibiu

Parcul Cetății din Sibiu este un loc pitoresc și încântător, care se întinde în jurul vechii fortificații medievale a orașului. Situat în inima istorică a Sibiului, acesta oferă o oază de liniște si verdeață și un popas binevenit pentru turiștii care vizitează centrul istoric al orașului.

Cu zidurile sale medievale și turnurile de apărare, cetatea adaugă un farmec aparte întregii zone și oferă o priveliște impresionantă.

12. Parcul Municipal Regina Maria, Baia Mare

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 3891

Parcul Municipal Regina Maria, Baia Mare
Credit poza: Cristian Tatar, Google Maps;

Parcul Municipal „Regina Maria” din Baia Mare este o bijuterie verde situată foarte aproape de centrul orașului. Aici puteți face o plimbare relaxantă pe aleile largi și frumos amenajate sau o plimbare cu trenulețul. În mijlocul parcului vă puteți juca tenis pe una dintre cele două terenuri bine întreținute cu zgură.

Asigurați-vă că nu părăsiți parcul înainte de a vă bucura de calitatea excelentă a mâncării tradiționale la unul dintre restaurantele din jur.

13. Parcul Copou, Vaslui

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 3296

Parcul Copou din Vaslui
Credit poza: Constantin Simionica, Google Maps;

Parcul dendrologic Copou este o bijuterie a orașului Vaslui și se întinde pe o suprafață ce depășește 11 hectare. Pe aleea principală a parcului se găsesc statuile unor figuri importante ale literaturii românești, ca Mihail Kogălniceanu, Costache Negri, Alecu Russo, Mihai Eminescu, Ion Creangă.

Arhitectura peisagistică deosebită bucură fiecare vizitator, iar după o plimbare pentru explorarea parcului, doritorii pot servi masa la unul din cele două restaurante cu terasă din parc. De asemenea, pentru copii există un spațiu de joacă amenajat, dar și zone din care se pot închiria vara mașinuțe electrice.

14. Parcul Soceram, Câmpina

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 2142

Parcul Soceram, Campina
Credit poza: Emil Geana, Google Maps;

Parcul este situat pe Platoul Muscel și oferă o panoramă impresionantă spre dealurile înconjurătoare. Pergolele din centrul parcului cu aranjamentele de trandafiri, brăduți sau cireși japonezi sunt un spectacol pentru ochiul celui care pășește aici. Zona cu trandafiri, aflată spre intrarea principală, cu arcade și bănci retrase este perfectă pentru a te relaxa.

Parcul oferă, de asemenea, facilități pentru activități sportive și recreative și o zonă de joacă pentru copii. Este un loc unic pentru toată lumea – copii, tineri și persoane în vârstă.

Poți juca tenis, fotbal, badminton și poți face un picnic, poți citi o carte sau juca șotron. Există suficient spațiu pentru a-ți parca mașina, există o cafenea și un restaurant. Sunt cărucioare, flori, copaci, leagăne și multe alte lucruri care te invită să petreci o zi minunată aici.

15. Parcul Dendrologic, Carei

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 2060

Parcul Dendrologic, Carei
Credit poza: Robert Matravolgyi, Google Maps;

Parcul dendrologic din Carei este unul dintre cele mai vechi parcuri din România, realizat în anul 1698.

Este o oază de verdeață, în inima orașului, unde vă puteți plimba și unde puteți admira peste 200 de arbori și arbuști exotici, mulți dintre aceștia fiind specii rare de pe toate continentele și o seră cu specii exotice.

Parcul se întinde pe o suprafață de peste 10 hectare. Totodată, parcul dendrologic este şi zonă de protecţie a Castelului Karolyi, un monument arhitectural deosebit.

16. Parcul Central, Slănic Moldova

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 1525

Parcul Central din Slănic Moldova este un loc fermecător situat intr-un minunat peisaj montan. Cu aleile sale îngrijite și pădurea de conifere ce îl înconjoară, acest parc oferă o atmosferă liniștită și revigorantă.

Aici poți admira și explora numeroasele flori colorate, cascadele sale antropice, să te bucuri de aerul proaspăt și să te relaxezi în zona de promenadă sau pe o bancă. În mijlocul său, se află un foișor realizat într-un stil arhitectural deosebit, integrat perfect cu ansamblul cazinoului și un spațiu modern de joacă pentru copii.

17. Parcul Libertății, Oradea

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 1457

Parcul Libertății, Oradea
Credit poza: Calin Moraru, Google Maps;

Parcul Libertății din Oradea este un loc încântător și vibrant, situat în inima orașului. Cu aleile sale pitorești, zonele verzi și frumusețea arhitecturală care îl înconjoară, acest parc oferă un spațiu perfect pentru relaxare și recreere.

Începând cu anul 2020, Parcul Libertății din Oradea a devenit o destinație pitorească pentru plimbările relaxante, datorită celor 8.000 de flori colorate plantate in fiecare an și a gazonului verde.

Pe lângă priveliștea frumoasă, în parc se poate admira filigoria la pian, iar puțin mai sus, pictura stradală Mozaic Citadin. După ce ați explorat fiecare element al acestei opere de artă, puteți continua plimbarea pe alei și să ajungeți la placa memorială dedicată reputatului biolog Anna Marossy. În timp ce vă bucurați de plimbare, puteți asculta muzica ambientală care vă însoțește până la fântâna de flori din spatele statuii lui Iosif Vulcan.

18. Parc Cetate, Alba Iulia

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 1300

Parc Cetate, Alba Iulia

Parcul Cetate din Alba Iulia este un loc fascinant și plin de istorie. Amplasat în imediata apropiere a cetății medievale Alba Carolina, acest parc frumos și bine întreținut oferă o oază de verdeață vizitatorilor cetății.

Monumente istorice, bastioane, ziduri impresionante și porți masive fac parte din peisajul parcului, oferind o priveliște impresionantă.

19. Parcul „Avram Iancu”, Blaj

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 1192

Parcul Avram Iancu Blaj
Credit poza: Mihai Boaba, Google Maps;

Parcul „Avram Iancu” din Blaj este un colț pitoresc și plin de verdeață, dedicat relaxării și recreării în mijlocul naturii. Cu aleile sale umbrite, zonele de flori și arborii înalți, acest parc oferă o atmosferă plăcută și liniștită. Aici poți găsi bănci pentru odihnă și locuri de joacă pentru copii.

Parcul este numit în onoarea lui Avram Iancu, un important lider al Revoluției de la 1848 din Transilvania. Este un loc iubit de locuitori și vizitatori, oferind un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber în inima orașului Blaj.

20. Parcul Poiana lui Căliman, Căciulata

Rating: 4,7
Număr de recenzii: 1167

Parcul Poiana lui Caliman
Credit poza: Valeriu Lazar, Google Maps;

Parcul Poiana lui Căliman din Căciulata este o bijuterie naturală, situată într-un peisaj muntos pitoresc. Cu aleile sale îmbrățișate de pădure și priveliștea panoramică, acest parc oferă un cadru perfect pentru relaxare.

Aici poți găsi zone de picnic și spații verzi unde copiii să își consume energia, completând atmosfera liniștită și naturală a parcului. Este un loc ideal pentru plimbări în aer liber, fotografiere sau pur și simplu pentru a te conecta cu frumusețea naturii.

21. Parcul Regele Mihai I al României (Parcul Herăstrău), București

Rating: 4,6
Număr de recenzii: 56125

Parcul Regele Mihai I al României
Credit poza: xcargot, Google Maps;

Parcul Regele Mihai I al României, situat în partea de nord a Bucureștiului, este o oază de verdeață ce atrage mii de vizitatori în fiecare an. Cu o istorie bogată și o suprafață de 187 de hectare, acest parc a purtat diferite denumiri de-a lungul timpului: Parcul Carol al II-lea, Parcul Național, Parcul I.V. Stalin și Parcul Herăstrău.

Construit în anul 1936 pe malurile Lacului Herăstrău, parcursul aleei ce înconjoară lacul are o lungime de 5,92 de kilometri, oferind o priveliște unică asupra lacului și a clădirilor din apropiere. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina și este unul dintre cele mai importante elemente ale acestui spațiu verde.

Printre atracțiile parcului se numără un teatru de vară, pavilioane de expoziții, cluburi nautice și de sport, cafenele, cluburi și restaurante și un hotel. În 1936, din inițiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a înființat Muzeul Satului pe malul lacului Herăstrău, unul dintre cele mai importante muzee etnografice din România.

Teatrul de Vară din Herăstrău, situat lângă Muzeul Satului este un loc unde se desfășoară diverse evenimente culturale și artistice pe tot parcursul anului.

22. Parcul Carol I, București

Rating: 4,6
Număr de recenzii: 14889

Parcul Carol I
Credit poza: Mihai Brinza, Google Maps;

Parcul Carol I este unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, inaugurat în 1906 pentru a sărbători 40 de ani de domnie ai Regelui Carol I și 25 de ani de la proclamarea Regatului României.

Parcul găzduiește câteva monumente istorice importante, printre care Mausoleul, Fântâna Zodiac, Muzeul Național Tehnic Dimitrie Leonida, statuile Giganții și Frumoasa Adormită, Turnul lui Vlad Tepeș și Observatorul Astronomic.

Parcul a fost redenumit în timpul comunismului, iar pavilioanele și alte clădiri au fost strămutate sau demolate. Cu toate acestea, chic-ul franțuzesc de început de secol al XX-lea poate fi admirat în continuare. Parcul Carol este singurul parc din București care oferă un punct de belvedere de la esplanada Monumentului Soldatului Necunoscut.

23. Parcul Cetățuia, Cluj

Rating: 4,6
Număr de recenzii: 10923

Parcul cetatuia

Parcul Cetățuia este situat pe o colină și este unul dintre cele mai renumite parcuri ale orașului Cluj-Napoca. Este perfect pentru o vizită la apusul soarelui, întrucât oferă o priveliște minunată asupra orașului.

Pentru a ajunge sus există mai multe opțiuni. Poți profita de ieșirea în natură pentru a face mișcare, pentru că trebuie să urci 237 de trepte pentru a ajunge la destinație sau poți urca cu mașina până în parcarea hotelului Belvedere.

24. Parcul Lumea Copiilor, București

Rating: 4,6
Număr de recenzii: 10419

Parcul Lumea Copiilor, Bucuresti
Credit poza: Cornel Paduraru, Google Maps;

Parcul Lumea Copiilor este cel mai mare parc de distracții din București. Parcul dispune de numeroase facilități pentru copii, precum tobogane, leagăne, trambuline, terenuri de joacă și multe altele. Există, de asemenea, o zonă de picnic, unde vă puteți relaxa și savura o gustare în aer liber.

În plus, parcul este situat în apropierea muzeului Satului, așa că puteți face o vizită la acesta înainte sau după plimbarea în parc. De asemenea, există multe opțiuni de restaurante și cafenele în apropiere, astfel încât vă puteți bucura de o gustare delicioasă după o zi plină de distracție.

25. Parcul Expoziției, Iași

Rating: 4,6
Număr de recenzii: 8512

Parcul Expoziției Iași
Credit poza: Ionut-Mihai Burlacu, Google Maps;

Parcul Expoziției din Iași este un loc încântător, situat în apropierea centrului orașului. Cu aleile sale pline de verdeață, grădinile amenajate frumos și spațiile generoase, acest parc oferă un loc perfect pentru relaxare și petrecerea timpului liber.

În Parcul Expoziției poți găsi locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport și zone pentru picnic. Parcul găzduiește adesea evenimente culturale, expoziții și târguri, atrăgând vizitatori de toate vârstele. Cu atmosfera sa plăcută și variatele sale facilități, Parcul Expoziției din Iași este un loc ideal pentru a te bucura de natură și pentru a petrece momente de relaxare în mijlocul orașului.

Lsta completă a celor mai bine cotate parcuri și grădini publice din România.

Clasament Parc/Grădină Publică Localitate Scor Număr recenzii
1 Grădina Publică Palas Iași 4.8 10229
2 Iulius Gardens Timișoara 4.8 1715
3 Alexandru Ioan Cuza Park (I.O.R.) București 4.7 29562
4 Parcul Central Simion Bărnuțiu Cluj-Napoca 4.7 20538
5 Dumbrava Sibiului Sibiu 4.7 20145
6 Parcul Nicolae Romanescu Craiova 4.7 15508
7 Parcul Dimitrie Ghica Sinaia 4.7 14015
8 Grădina Copou Iași 4.7 9203
9 Parcul Iulius Cluj-Napoca 4.7 5434
10 Parcul Coloanei Infinitului Tîrgu Jiu 4.7 5136
11 Parcul Cetătii Sibiu 4.7 4190
12 Parcul Municipal Regina Maria Baia Mare 4.7 3891
13 Parcul Copou din Vaslui Vaslui 4.7 3296
14 Parc Soceram Câmpina 4.7 2142
15 Parcul Dendrologic Carei 4.7 2060
16 Parcul Central Slănic-Moldova 4.7 1525
17 Parcul Libertății Oradea 4.7 1457
18 Parc Cetate Alba Iulia 4.7 1300
19 Avram Iancu Blaj 4.7 1192
20 Parcul Poiana lui Caliman Căciulata 4.7 1167
21 Parcul Regele Mihai I al României București 4.6 56125
22 Parcul Carol I București 4.6 14889
23 Parcul Cetățuia Cluj-Napoca 4.6 10923
24 Parcul Lumea Copiilor București 4.6 10419
25 Parcul Expoziției Iași 4.6 8512
26 Platoul Corneşti Târgu Mureș 4.6 8352
27 Sub Arini Sibiu 4.6 8327
28 Parcul Nicolae Titulescu Brașov 4.6 8066
29 Parcul Chindia Târgoviște 4.6 5493
30 Parcul Municipal Roman Roman 4.6 5492
31 Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca 4.6 4513
32 Parcul Zăvoi Râmnicu Vâlcea 4.6 4328
33 Parcul Elisabeta Sfântu Gheorghe 4.6 3914
34 Parcul Mihai Eminescu Botoșani 4.6 3008
35 Parcul Englezesc Craiova 4.6 2124
36 Parcul Municipal Regele Mihai I Bistrița 4.6 1662
37 Parcul ‘Grădina Morii’ Sighetu Marmației 4.6 1623
38 Parcul Alpinet Timișoara 4.6 1324
39 Parcul Marghiloman Galați 4.6 1144
40 Parcul Tineretului București 4.5 34816
41 Parcul Drumul Taberei București 4.5 20821
42 Parcul Kiseleff București 4.5 11357
43 Parcul Circului București 4.5 8586
44 Parcul Rozelor Timișoara 4.5 8053
45 Grădina Publică Galați 4.5 7796
46 Parcul Crâng Galați 4.5 7156
47 Parcul Central Vatra Dornei 4.5 6851
48 Astra Sibiu 4.5 4005
49 Parcul Ștrand Pitești 4.5 3876
50 Parcul 1 Decembrie Oradea 4.5 3766
51 Parc Cetate Deva 4.5 3674
52 Parcul Natural Văcărești București 4.5 3572
53 Parcul Sportiv Brașov 4.5 3208
54 Parcul Lidia Timișoara 4.5 3144
56 Parcul Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea 4.5 2963
57 Parcul Ioanid București 4.5 2789
58 Grădina Publică Brăila 4.5 2630
59 Parcul Rozelor Cluj-Napoca 4.5 2371
60 Parcul Trandafirilor Brașov 4.5 2113
61 Parcul Ion I. C. Brătianu Oradea 4.5 1714
62 Parcul Constantin Poroineanu Caracal 4.5 1632
63 Insula de Agrement Bacău 4.5 1553
64 Parcul Detunata Cluj-Napoca 4.5 1314
65 Parcul Regina Maria Timișoara 4.5 1299
>