Iată primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2011

Grecia și Rusia alături de alte 8 țări, s-au calificat în finala Eurovision 2011. Marți seară la Dusseldorf în Germania a avut loc prima semifinală Eurovision 2011 la care au participat 19 țări. Doar 10 dintre ele s-au calificat în finala din 14 mai.

eurovision2011Magdalena Tul cu piesa Jestem a fost cea care a deschis prima semifinală Eurovision 2011, găzduită de imensa Dusseldorf Arena. Telespectatorii au putut vota încă din primul minut al concursului. Românii nu au putut vota în prima semifinală.

Potrivit regulamentului Eurovision, în semifinale pot vota doar telespectatorii din țările participante plus cei din alte doă țări calificate deja în finală. Desemnarea celor 10 țări calificate în finala de sâmbătă 14 mai, s-a efectuat în proporție de 50% pe baza televotingului și 50% pe baza voturilor juriilor naționale din cele 19 țări participante în semifinală.

România va evolua în semifinala a doua desfășurată joi 12 mai, cu începere de la ora 22,00. Concursul va fi transmis în direct de TVR1, TVR HD și TVR Internațional.

În urma televotingului și a voturilor date de juriile naționale au fost desemnate următoarele 10 țări să evolueze în finala Eurovision 2011 de sâmbătă, 14 mai:

  1. Serbia: Nina – Čaroban
  2. Rusia: Alexej Vorobjov – Get You
  3. Elveția: Anna Rossinelli – In Love For A While
  4. Georgia: Eldrine – One More Day
  5. Finlanda: Paradise Oskar – Da Da Dam
  6. Islanda: Sjonni’s Friends – Coming Home
  7. Ungaria: Kati Wolf – What About My Dreams?
  8. Lituania: Evelina Sašenko – C’est Ma Vie
  9. Azerbaijan: Ell/Nikki – Running Scared
  10. Grecia: Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike – Watch My Dance
>